De beste skihelmen van 2023/2024

Noodzakelijk voor iedereen tijdens de wintersport: een skihelm! Ga jij aankomend skiseizoen een nieuwe skihelm kopen? We hebben een paar van de beste modellen voor je op een rijtje gezet. Dit zijn tips die we je willen geven in je zoektocht naar de perfecte skihelm voor jou. Qua pasvorm is het altijd erg persoonlijk welke helm het beste bij je past. Ga er daarom niet blind vanuit dat de helmen die wij als ‘beste’ bestempelen voor jou ook de juiste zijn. Dit zijn onze tips qua beste skihelmen voor dit seizoen!

Hoe deze producten gekozen zijn?

Op deze pagina hebben we een paar producten en merken gekozen waar wij goede ervaringen mee hebben. Daarnaast hebben we gekeken naar de best beoordeelde producten en de meest gekochte producten van bekende retailers zoals DAKA, Duijvestein, Bever en Decathlon. Deze websites bieden een ruim aanbod aan wintersportuitrusting en hebben de nieuwste producten online staan. Op de websites van deze retailers vind je nog meer keuzes en informatie over alle wintersportproducten. Het beste product voor jouw is natuurlijk erg afhankelijk van je voorkeur. Ben je niet zeker van je keuze? Ga dan vooral even een winkel in om advies te vragen of de producten in het echt te proberen en te voelen.

Op deze pagina:

Navigeer naar een van de onderstaande categorieën door op de afbeeldingen te klikken.

Beste skihelmen

Een skihelm is vooral belangrijk omdat het je hoofd beschermt als je valt. Een goede skihelm moet je hoofd niet alleen optimaal beschermen, maar ook lekker zitten en ook nog wat steun geven. Belangrijk is dat een skihelm voldoet aan de EN 1077 norm. Als dat het geval is, voldoet de helm aan de Europese standaard. Afhankelijk van hoe goed je kunt skiën en wat je fijn vindt, kies je een bepaalde helm. Als je het snel warm hebt, kun je er eentje met luchtgaatjes nemen, die je zelf kunt regelen. De meeste skihelmen hebben extra opties zoals stukken bij je oren die je eraf kunt halen als je wilt, een band om de pasvorm aan te passen en een plek om je skibril vast te maken. Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten skihelmen:

  • In-mold (softshell): schuimlaag aan de binnenzijde en een plastic buitenschaal.
  • Hardshell: stevige harde buitenschaal en daarin een losse schuimlaag.
  • Hybride: zowel de in-mold als hardshell bouwwijze.

Welke skihelmen wij aanraden als een paar van de beste? Dat zijn de opties hieronder.


POC Fornix
POC skihelm
Deze in-mold skihelm van POC is al jaren een favoriet van velen. De helm geeft goede bescherming en is gemaakt met een hardere buitenlaag die versmolten is met de impact werende binnenkant. Dit is een unisex helm die beschikbaar is in het zwart of wit!
Bestel de helm via DAKA

Salomon Pioneer LT
Salomon skihelm
Deze unisex helm van Salomon is ultra licht en heeft medium ventilatie. De Pioneer LT is een sportieve helm die zo comfortabel is dat het helemaal niet voelt alsof je een helm op hebt. Met de draaiknoppen kun je de pasvorm goed op jouw hoofd afstellen.
Bestel deze helm bij Bever

Smith Vantage
Smith skihelm
Deze skihelm herken je waarschijnlijk van andere wintersporters. Smith is een bekend skihelmen merk. Dit model, de Vantage is een populaire helm. Hij is verkrijgbaar is het wit, zwart of donkerblauw en is erg comfortabel.
Bestel deze skihelm bij DAKA

Nog niet gevonden wat je zoekt? Kijk verder bij:
DAKA
Jumbo Sports
Wintersport store
Duijvestein
Bever
Decathlon

Terug naar boven 

Beste skihelmen merken

Skihelmen kun je tegenwoordig in allerlei soorten en maten kopen. Elk met hun eigen voordelen en eigenschappen. Dit is een overzicht van de meest bekende merken. De meeste helmen zijn unisex, vaak wisselt een versie voor een man of een vrouw alleen in kleur. De pasvorm per merk kan iets verschillen, belangrijk is dan ook dat je een skihelm past in de winkel om zo de juiste te vinden.

Atomic
Salomon
POC
Sinner
CP
Giro
Uvex
HEAD

Terug naar boven 

Beste skihelmen: budget opties

Besparen op een skihelm is vaak niet de juiste keuze binnen je wintersportmateriaal. Hoe lager de prijs, hoe minder de kwaliteit vaak is. In de eerste plaats biedt iedere helm met de EN 1077 veiligheidsnorm (en de juiste pasvorm) je betrouwbare bescherming. Wie een weekje per jaar op de ski’s staat kan misschien nog uit de voeten met een goedkope skihelm, maar veeleisende skiërs hebben meer belang bij een technische, lichte skihelm. Dit zijn enkele budget opties:

Terug naar boven 

Beste skihelmen

Beste skihelmen voor kinderen

Een goede skihelm is ontzettend belangrijk voor een kind. Voor de veiligheid, maar ook omdat een helm in veel skigebieden verplicht is voor kinderen tot een bepaalde leeftijd. Het is dus een absolute no-go om je kind zonder helm op de pistes te laten verschijnen. Is jouw kind toe aan een nieuwe helm? We zetten de beste skihelmen voor kinderen voor dit skiseizoen op een rijtje:

Terug naar boven 

Waar te koop?

Heb je na het zien van onze favorieten nog niet gevonden wat je precies zoekt? Geen stress, er zijn echt onwijs veel helmen op de markt en er zit vast iets tussen wat je aanspreekt. Kijk eens verder bij een van de volgende aanbieders:

››› DAKA
››› Jumbo Sports
››› Wintersport store
››› Duijvestein
››› Bever
››› Decathlon

En tip van ons: ga eens een helm passen, want niet elke helm is voor iedereen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in