Nieuwsalert per mail ontvangen

Is de functie van de skihelm nu duidelijk?

Als je geen skihelm draagt op de piste ben je tegenwoordig bijna uniek. De skihelm behoort voor bijna iedereen wel tot het basispakket dat mee moet op wintersport. Toch blijven er mensen op de piste die aangeven geen helm te willen dragen vanwege het comfort of omdat de helm de zonnestralen tegenhouden die voor de bruine kleur op het gezicht zorgen. Ik denk dat menig mens wel anders gaat denken wanneer je de foto ziet van de skihelm die in drieën is gebroken. Het verhaal van de gebroken skihelm is als volgt.

“In Alyeska Resort in Girdwood, Alaska is een vijf-jarig kind onderschept door een snowboarder. De snowboarder ging met iets te veel snelheid naar beneden en kon lastig anticiperen op het vijf-jarige kind. Als noodoplossing probeert zij nog te remmen, maar dit was tevergeefs. De scherpe zijkant van het board kwam tegen het hoofd van het kind. Toen de twee met elkaar in contact kwamen werd de ernst van het verhaal pas duidelijk. Het kind had de helm nog steeds op het hoofd, maar was in drie stukken gebroken. De kind werd voor voorzorgsmaatregelen naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat er naast kleine nekklachten geen verdere verwondingen bleken te zijn”

Wanneer het kind uit het bovenstaande verhaal geen helm had gedragen, zou hij dit waarschijnlijk niet overleefd hebben. Op de piste worden nou eenmaal hoge snelheden bereikt, waarbij niet iedereen de controle kan houden over de ski’s/boards. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje, dus wees verstandig en koop een skihelm.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in