Nieuwsalert per mail ontvangen

Ingesneeuwde Nederlanders in Kleinwalsertal weer ‘vrij’

Wintersportredacteur

De in het Kleinwalsertal ingesloten Nederlandse wintersporters zijn weer vrij. De afgelopen dagen was de weg naar Baad afgesloten en daardoor konden de wintersporters het dorp niet verlaten. Vandaag kon de weg weer vrijgegeven worden.

Zoals je hebt meegekregen zijn veel wegen gesloten in Oostenrijk. Niet alleen vanwege het extreme lawinegevaar, maar ook vanwege omvallende bomen. De bomen zijn natuurlijk wel bestand tegen veel sneeuwval, maar tegen zo extreem veel sneeuw als er nu valt zijn de bomen niet opgewassen. Ze bezwijken dan onder het gewicht van de sneeuw. De weg naar Baad was vanaf woensdag afgesloten vanwege veiligheidsredenen.

De weg is weer vrij!

Lawines

De Nederlandse Sanne en Boaz runnen hun KWT Lodge in Baad en zaten de afgelopen dagen ingesneeuwd. Samen met hun gasten moesten zich eventjes vermaken in het dorp. Dat vonden ze helemaal niet zo erg, zoals je kon lezen in het artikel van woensdag, maar ze zijn nu toch ook wel weer blij dat de weg vrij is. Sanne: “Het is blue sky vandaag! Dus de heli kon vliegen. Op de Bärenkopf hebben ze meerdere dynamietstaven uit de heli geworpen. Meerdere kleine lawines zijn afgegaan en twee grote zoals op deze video.”

 

Op weg naar huis

Ook de gasten zijn opgelucht dat de weg weer open is, aldus Sanne: “Onze gasten zijn blij dat ze nu weer naar huis kunnen! Wij ook blij, want vanavond staan de nieuwe gasten weer op de stoep! Dus nu poetsen en inkopen doen. Helaas, want het is een super dag om te gaan skiën! Bijna alle liften zijn open en de condities zijn ‘traumhaft’! Het was weer een mooi avontuur. Heerlijk die rust en sneeuw in Baad! Als een sprookje!”

Wij wensen iedereen een hele fijne reis naar Nederland of naar de Alpen!

Dubbel zoveel winterpret: Geniet van 130 km aan sneeuwzekere pistes en ski in twee landen met één skipas! Vanaf de accommodatie ben je direct op de piste. Bekijk hier om welk skigebied het gaat >

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in