Nieuwsalert per mail ontvangen

INFOGRAPHIC: De grootste skigebieden en langste afdalingen

De strijd om wie het grootste skigebied heeft is al jaren gaande. In Oostenrijk hebben Saalbach en SkiWelt er vorig jaar nog ruzie om gemaakt, maar dit jaar gaat Ski Arlberg er met de titel vandoor. Wereldwijd zijn er echter veel grotere skigebieden. In vijf infographics heeft de Duitser Christoph Schrahe inzichtelijk gemaakt waar je de grootste skigebieden, de hoogste toppen, de langste afdalingen en de meeste liften ter wereld vindt. Interessant!

Langste afdalingen in hoogtemeters
In de Zillertal Arena is vorig jaar de langste afdaling van Oostenrijk geopend als het gaat om hoogtemeters. In Zell am Ziller ski je dankzij de nieuwe zwarte piste nu circa 1.930 hoogtemeters achter elkaar. Daarmee komen ze echter nog niet in de top 5. Voor degenen die niet weten waar Elbrus ligt: dat ligt in Rusland.

http-2f2fcom-ft-imagepublish-prod-us-s3-amazonaws-1

Meeste liften per skigebied
Houd je wel van lekker op je kont zitten in de skilift? Dan zit je in Frankrijk goed. Het mega skigebied Paradiski telt maar liefst 202 liften.

http-2f2fcom-ft-imagepublish-prod-us-s3-amazonaws-2

 

Langste afdalingen in pistekilometers
Is zo lang mogelijk skiën zonder te stoppen en de beentjes onderaan lekker voelen branden iets voor jou? Hup, naar Les 2 Alpes dan! Daar kun je bijna 17 kilometer aan een stuk door skiën. Dat is weer eens wat anders dan de verlengde piste in SnowWorld.
http-2f2fcom-ft-imagepublish-prod-us-s3-amazonaws-3
Hoogste skiliften
Wil je de hoogte in maar houd je niet zo van vliegtuigen? Dan moet je naar deze bestellingen. En weer topt Rusland het lijstje. Vergeet je zuurstofmasker niet ;-).
http-2f2fcom-ft-imagepublish-prod-us-s3-amazonaws-4
Grootste skigebieden op basis van pistekilometers
Kilometervreters opgelet. Hier gaat jullie hart sneller van kloppen. Of groot ook echt beter is blijft de vraag, maar als je naar deze skigebieden gaat mag je in ieder geval niet klagen over te weinig pistes.
http-2f2fcom-ft-imagepublish-prod-us-s3-amazonaws

Wij zijn erg benieuwd of jullie warm worden van dit soort cijfers over de grootste skigebieden of dat jullie liever naar een wat kleiner skigebied gaan. En wat is dan jullie beweegreden?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in