Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In dit Europese skigebied ligt nog meer dan 7 meter sneeuw

Fonna Glacier Ski Resort weg met sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Deze week gaat bijna heel Europa gebukt onder extreem hoge temperaturen. En wat moet je dan doen? In ieder geval je hoofd koel houden. Wij doen dat door aan de sneeuw te denken. Dus checkten we waar we heen zouden kunnen om te kunnen skiën. Het ultieme skigebied om nu heen te gaan in Europa hebben we gevonden, want daar ligt nog meer dan 7 meter sneeuw.

740 cm sneeuw op de top

Veel gletsjers in Europa hebben het zwaar deze zomer. Zo kun je bijvoorbeeld in Saas-Fee niet meer skiën vanwege de slechte sneeuwcondities en zijn op de Hintertuxer Gletscher en bij de Stelviopas de omstandigheden ook niet om over naar huis te schrijven. Maar waar kun je dan nog wel veel sneeuw vinden? Daarvoor moet je naar Noorwegen. In het Fonna Glacier Ski Resort ligt nu nog maar liefst 740 centimeter sneeuw op de top en 380 centimeter onderaan de pistes. Deze cijfers zijn voor de meeste skigebieden in de Alpen vaak in de winter niet eens haalbaar.

Zomerskigebied

Wil jij dus echt heel graag skiën deze zomer en wil je er 100% zeker van zijn dat er genoeg sneeuw ligt? Dan is dit skigebied in Noorwegen een aanrader. Dit skigebied is overigens ook alleen open in de zomer, want in de winter ligt er te veel sneeuw. Het is met recht een zomerskigebied te noemen. Je vindt er één ankerlift, vier pistes, een snowpark en een langlaufloipe. Wij waren er enkele jaren terug en vonden vooral de rit naar boven ontzettend spectaculair. Het skigebied zelf is vooral interessant voor professionele sporters die zomers door willen trainen.

Skiën in de zomer in het Fonna Glacier Ski Resort
De skilift in Fonna met daarnaast de rode piste

Bereikbaarheid

Richting Fonna? Vanaf Utrecht doe je er volgens Google Maps zo’n 18,5 uur over. Een andere optie is om te vliegen naar Bergen en vanaf daar 2,5 uur te rijden. Het is wel een bijzondere ervaring!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in