Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In deze week van de kerstvakantie kun je voor een gunstige prijs skiën in Frankrijk

Ochtend met prachtig uitzicht in Châtel

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Skiën in de kerstvakantie in Frankrijk? Dat kan- en nog voor een gunstige prijs ook. Wie gebonden is aan de schoolvakanties en graag de Franse Alpen opzoekt, kan prima in de kerstvakantie weg zonder een torenhoge duit in het zakje te hoeven doen. De Fransen hebben in de tweede week van de kerstvakantie namelijk geen vakantie en dat betekent laagseizoenprijzen in het hoogseizoen!

Tweede week kerstvakantie rustiger en goedkoper

Ben je gebonden aan de schoolvakanties en wil je graag skiën in Frankrijk? Dan kun je het beste in de tweede week van de kerstvakantie naar de Alpen gaan. Onze kerstvakantie is van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023, maar de Fransen hebben zelf ‘maar’ vakantie tot en met 3 januari. Daardoor is het wat rustiger in deze week van de schoolvakantie en dat valt ook aan de prijzen te merken. Je kunt voor, in begrippen van hoogseizoen en vakantie, relatief gunstige tarieven een heerlijke week in de Franse sneeuw beleven. Bij reisorganisaties als Snowtrex profiteer je nu bijvoorbeeld van aantrekkelijke deals in de tweede week van de kerstvakantie.

Omdat veel Fransen vooral in eigen land skiën, betekent dit dat het in sommige skigebieden ook een stuk rustiger is. Verwacht overigens geen lege pistes, landen als ons eigen kikkerlandje, Engeland, België en andere Alpenlanden hebben wel gewoon kerstvakantie.

Tips voor een wintersport in Frankrijk

Lijkt het je dus wel wat om te gaan skiën in Frankrijk in de kerstvakantie, en wil je je oriënteren waar? Kies bijvoorbeeld voor Le Dévoluy, een skigebied in het zuiden van het land. Hier geniet je van een omvangrijk wintersportgebied en optimale sneeuwcondities, want het skigebied reikt tot ruim 2500 meter hoogte. Hier kun je in de tweede week van de kerstvakantie al voor € 359,- een week verblijven in een heerlijk appartement. Ook een wintersport in Châtel, een skidorp in het gigantische skigebied Les Portes du Soleil, is een tip. Deze is bijvoorbeeld boekbaar al vanaf € 434,- incl. skipas in de tweede week van de kerstvakantie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in