Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In delen van Oostenrijk verhoogd lawinegevaar

Lawinegevaar

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het lawinegevaar is opnieuw verhoogd in Oostenrijk. Dit komt door de zware sneeuwval die verwacht wordt deze week. De komende dagen geldt het advies van de lawinewaarschuwingsdienst om op de piste te blijven in Oostenrijk, aldus ORF.

Lawinegevaar Oostenrijk verhoogd

In delen van Oostenrijk is het steeds stormachtiger en hierdoor is het lawinegevaar verhoogd. In drie delen wordt er vanaf morgen onwijs veel sneeuw verwacht. Land Tirol verwacht zelfs dat de lawinegevarenschaal verhoogd gaat worden naar niveau 4 (grote kans op lawines). De noordwestenwind ontwikkelt zich en hierdoor zijn de verse sneeuwhopen gevoelig voor verschuiving, ofwel lawines. Boven de boomgrens kunnen lawines al worden getriggerd door enkele wintersporters. Gevaarlijke plekken zijn steile, off-piste schaduwrijke hellingen die boven de 2200 meter liggen. Daarnaast ook steile, zonnige hellingen boven de ongeveer 2500 meter, volgens Lawinen.Report.

Waar valt de meeste sneeuw?

De regio’s met de meeste sneeuwval in Oostenrijk zijn volgens Land Tirol op dit moment de Kitzbüheler Alpen, de Hohen Tauern, het Zillertal en de Tuxer Alpen. Volgens de voorspellingen valt vooral op zaterdag en in de nacht naar maandag de meeste sneeuw, aldus Susanne Lentner van GeoSphere Austria. Wintersporters worden zeer aangeraden om op de gemarkeerde pistes te blijven.

Weerwaarschuwing in Tirol door grote hoeveelheden voorspelde sneeuw

Waar moet je opletten?

Welke gebieden meer gevaar lopen en waar je dus extra moet opletten kun je zien op onderstaande websites. De lawinegevarenschalen krijgen dagelijks rond het middaguur een update. De nieuwe informatie geldt dan voor de volgende dag:

Hoe werkt de lawinegevarenschaal?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in