Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weerwaarschuwing in Tirol door grote hoeveelheden voorspelde sneeuw

Sneeuw op een boomtak

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Februari begint met een weerwaarschuwing in Tirol. De komende dagen wordt er bizar veel sneeuw verwacht in Oostenrijk en weerexperts waarschuwen voor problemen. Het gaat daarbij onder andere om problemen op de weg, in het openbaar vervoer en op het gebied van de stroomvoorziening.

Voorspellingen voor de komende dagen

GeoSphere Austria (voorheen ZAMG) meteoroloog Christian Pehsl informeerde de Tiroler Tageszeitung: “De komende dagen stroomt vanuit noordwestelijke richting vochtige lucht naar Oostenrijk, deze hoopt zich op aan de noordkant van de Alpen en zorgt voor zware sneeuwval.” Volgens de weerexpert gaat het vooral sneeuwen in Vorarlberg, maar ook Tirol, Salzburg, Oberösterreich en Steiermark krijgen met de sneeuwval te maken. Er kan in deze regio’s tot vrijdag 20 tot 50 centimeter sneeuw vallen en op hoogte zelfs meer dan 100 centimeter. Onder de 1000 meter valt de neerslag soms ook in de vorm van regen. Deze sneeuwrijke weersituatie met stormachtige wind blijft tot en met begin volgende week.

Weerwaarschuwing in Tirol

Deze voorspellingen zorgen voor een weerwaarschuwing in Tirol. De sneeuwval kan zorgen voor problemen op straat en in het openbaar vervoer. Ook kunnen bomen door de zware sneeuwlast omvallen en voor geblokkeerde wegen en stroomuitval zorgen. Let dus goed op als je de komende dagen in Tirol onderweg bent!

Na de sneeuw?

De GeoSphere Austria meteoroloog doet ook een kleine voorspelling voor volgende week, na de sneeuwval. Hoewel het nog helemaal niet vaststaat lijkt het op dit moment dat het weer in de loop van volgende week gaat kalmeren. “Vooral de tweede helft van de week zal het overwegend zonnig en zeer koud wintersportweer worden”. Als dit een voorbode is voor de voorjaarsvakantie dan stemmen wij hier graag mee in!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in