Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoeveel sneeuw gaat er nog vallen deze week?

Archieffoto

Het heeft flink gesneeuwd in de Alpen en dat is jullie ongetwijfeld niet ontgaan. Alle groene weides zijn weer omgetoverd tot witte glooiende vlaktes, waar je gevoelsmatig de eerste sporen van het seizoen kunt maken. Uiteraard moeten de meesten van ons daar nog even geduld voor hebben, maar de eerste stap naar de winter is gezet. De vraag die wij nu veel langs zien komen is: hoeveel sneeuw gaat er deze week nog vallen? VEEL!

Het is voorlopig nog niet gedaan met de sneeuwval in Europa. We kunnen namelijk de hele week blijven genieten van winterse omstandigheden. Het blijft koud en op sommige plekken kan er zelfs MEER DAN 2 METER sneeuw gaan vallen. Hoe dik is dat? De sneeuwval van afgelopen weekend was dus maar een voorproefje van wat ons nog te wachten staat. 

Of dit een voorbode voor het hele winterseizoen is kunnen wij – en met ons de meteorologen – jammer genoeg niet zeggen. Wel kan er geconcludeerd worden dat we sinds dit weekend allemaal in de winterstemming zijn. En laten we gewoon positief zijn over de start van het winterseizoen en uitgaan van het beste. Een witte kerstvakantie is namelijk meer dan welkom.

We pakken de voorspellingen van Bergfex erbij en zien dat Chamonix (in de Savoie Mont Blanc regio) er met kop en schouders bovenuit steekt. Kijk eens naar het kaartje, dit geloof je toch niet? Natuurlijk gaat het om sneeuwval op de top rond 3.800 meter, maar de snelle rekenaar ziet dat er meer dan 2 meter sneeuw gaat vallen de komende weer. Holy shit, dat is veel!

chamonix-mont

 

En niet alleen in Frankrijk gaat het spoken. Ook in het Zwitserse Oberland op de Schilthorn is het raak. Het is dan wel geen twee meter, maar ook dit ‘kan ermee door’.

schilthorn
Oostenrijk is ook gaan de beurt, maar dan in een iets mindere hoedanigheid. Als eerste de voorspelling voor St. Anton en daarna die van Hochkrimml (Zillertal Arena).st-anton

hochkrimml

Ga je binnenkort richting de Alpen, dan zijn winterbanden én sneeuwkettingen een must. Wat zouden wij graag dit weekend snel een paar afdalingen pakken zeg! Wie gaat er mee?

In Gerlos is vandaag trouwens al geskied. De liften draaien pas vanaf 3 december, maar de in het dorp wonende Martijn Schoufour pakte de tourski’s en knalde als eerste naar beneden.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in