Nieuwsalert per mail ontvangen

Tips voor het kiezen van je ideale wintersport

Bij het boeken van een wintersport komen verschillende zaken kijken. Je hebt bijvoorbeeld te maken met je partner, familie en vrienden die allemaal hun eisen hebben. De keuzes voor de bestemming, accommodatie en tijd in het jaar zijn allemaal belangrijk om een ideale wintersport voor jezelf en je reisgenoten te creëren. In dit artikel vind je een aantal punten om over na te denken voordat je een reis boekt.

Wanneer gaan we op wintersport?
Je creatie van een ideale wintersport start met het vaststellen van de gewenste reisperiode. Houd bijvoorbeeld rekening met de schoolvakanties. Met kinderen kom je daar waarschijnlijk niet onderuit, maar zonder kinderen kan het aantrekkelijk zijn om buiten de dure vakantieperiodes op reis te gaan. Een andere mogelijkheid om van voordeel te profiteren is door gebruik te maken van aantrekkelijke vroegboek kortingen. Verder is het in Oostenrijk en Zwitserland vaak beter voor de portemonnee om uw kinderen in dezelfde kamer te laten verblijven als waar u slaapt.

Tip!
Als je niet van de schoolvakanties afhankelijk bent, boek dan een skivakantie in het laagseizoen. Hierdoor betaal je minder voor je accommodatie en skipas en heb je ook nog eens meer ruimte op de piste.

Waar gaan we naartoe?
Het reizen met een grote groep betekent dat het boeken een stuk lastiger wordt. Vooral als het reisgezelschap bestaat uit wintersporters van verschillende leeftijden en niveaus is het lastig om voor ieder wat wils te vinden. Bepaal daarom van tevoren met de groep wat de minimale eisen zijn wat betreft skigebied, accommodatie en andere onderwerpen. Om tegemoet te komen aan alle wensen blijkt vaak lastig te zijn, wees daarom realistisch.

Tip!
De meeste boekingsites van bekende aanbieders hebben zoekfilters, waarvan je gebruik kan maken bij het selecteren van de minimale eisen. Gebruik deze bij uw keuze.

Welke accommodatie moeten we kiezen?
De keuze voor een juiste accommodatie is essentieel voor een ideale wintersport. Elke accommodatie brengt zijn eigen voor- en nadelen mee. Stel jezelf altijd de vraag wat je verwacht van een accommodatie. Wil je direct uit de accommodatie de piste opstappen, dan is de kans hierop groter in Frankrijk. In Oostenrijk ben je eerder op zijn plek als je een gemoedelijke familiaire sfeer zoekt. Is het plan om ‘s avonds lekker zelf te koken of schuif je liever aan in het hotel bij het diner? Is het belangrijk voor je om in het centrum dicht bij de après ski een accommodatie te hebben of houd je van de rust net buiten het dorp?

Tip!
Ervaren wintersporters kunnen je helpen bij het maken van een keuze. Niet alleen verhalen van ervaringsdeskundigen in je omgeving zijn nuttig, maar ook de reisbeoordelingen en reviews op sites van reisaanbieders zijn intressant om te lezen.

Meer tips voor een ideale wintersport vakantie vind je op de site van Snowtime wintersport.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in