Nieuwsalert per mail ontvangen

Het Zwitserse Lenk: een authentieke en allround wintersportbestemming

Ben je dit seizoen eens toe aan iets anders dan de schlagers in de après-ski en de currywurst mit pommes? Overweeg dan Zwitserland. Het land kent vele prachtige skigebieden zoals Adelboden-Lenk. Een authentiek en allround wintersportgebied.

Authentiek

Lenk is een echt authentiek dorp. Je wordt er als koning behandeld en het centrum is kleinschalig. Zo vind je er bijvoorbeeld geen grote winkels, maar haal je ouderwets je brood bij de bakker, het vlees bij de slager, groente bij de groenteboer. Er heerst dus een gemoedelijke sfeer in het dorp.

Allround skigebied

In tegenstelling tot de rustige en gemoedelijke dorpen in het skigebied, hoef je op de pistes niet bang te zijn dat je iets te kort komt. Het skigebied Adelboden-Frutigen-Lenk ligt vrij laag, net boven de 1000 meter, maar is wel van alle gemakken voorzien. De meest moderne liftsystemen en een aanbod van ruim 200 pistekilometers maakt het Adelboden-Frutigen-Lenk een aantrekkelijk skigebied voor iedereen. Ook voor de ervaren skiër. Deze kan aan den lijve ondervinden hoe een world-cup skiër zich voelt tijdens een afdaling. In Adelboden vind je namelijk de Chuenisbärgli. Op deze piste vinden op 6 en 7 januari  2018 de World Cup Slalom voor de heren plaats.

Verbinding

Het skigebied Adelboden-Frutigen-Lenk is middels pistes aaneen gesloten. Je kunt daarom gemakkelijk op de ski’s van de ene naar het andere dorp gaan. Met de auto ben je iets minder makkelijk van A naar B. Je moet dan ruim 80 kilometer om de bergen heen rijden.

Wellness

Als je toe bent aan ontspanning is Lenk de uitgelezen bestemming. Er is namelijk een groot aanbod aan wellnesscentra waar je heerlijk kunt bijkomen na een intensieve dag op de lange latten. In Lenk vind je het Lenkerhof Gourmet Spa Resort. Een van de meest luxueus uitgeruste spa’s uit de omgeving. Hier kun je tevens genieten in een van de zwavelbronnen. Deze stinkende baden hebben een dubbele werking. Ze zouden naast ontspannend ook helend werken tegen reuma.

Overige activiteiten

Ben je na het skiën en relaxen in de wellness nog steeds toe aan meer uitdaging, dan kun je je nog uitleven op een van de overige sportieve activiteiten die het gebied te bieden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan airboarden of het Gran Masta Park, een groot freestyle park. Of geniet van een heerlijke klassieke fondue in een van de authentieke restaurants.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in