Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het uitdagende skigebied Gastein

Wellicht wat minder bekend onder de Nederlandse wintersporters: het skigebied Gastein in Ski Amadé. Dit gebied ligt, zoals de naam het al zegt, in het Gasteinertal. Het bestaat uit 4 deelgebieden en heeft in totaal 215 km aan pistes. Het skigebied is vooral een uitdagend gebied door de vele rode pistes en super geschikt voor freeriders met veel off-piste gelegenheden. 

Sisi-bouwstijl
Je hebt er vast wel eens van gehoord, de keizerin Elizabeth van Oostenrijk-Hongarije beter bekend als “Sisi”. Zij was een van de bekendste (vaste) bezoekers van Bad Gastein, en logeerde hier in een villa die nu is omgebouwd tot een hotel. Aan deze tijd dankt het dorp ook haar glorie, met vele herenhuizen en paleizen, uit de tijd dat de rijken hiernaartoe kwamen om de geneeskrachtige waterbronnen. Hedendaags heeft het dorp een wat vervallen indruk, maar hier wordt hard aan gewerkt met hotels die gerestaureerd worden en verschillende kuuroorden en thermaalbaden.

Hoe dan ook, het heeft een unieke sfeer want herenhuizen in een skigebied, dat zie je eigenlijk nergens!

Kuuroord Gasteiner Heilstollen
Het kuuroord Gasteiner Heilstollen is wereldwijd bekend om zijn helende werking. Je wordt met een treintje 2,5 km in de bergen gebracht, hier zorgen de warmte en hoge vochtigheid ervoor dat je lichaam wordt opgewarmd tot 38 graden Celsius en dit stimuleert de absorptie van radon. Deze radon schijnt het metabolisme van de cellen te stimuleren wat een helende werking heeft en zou langdurige voordelen moeten bieden voor motorische stoornissen, en huid- en luchtwegen. Wij hebben hier een kijkje genomen en kwamen er in ieder geval helemaal fit uit.

Skigebied
Als skiliefhebber zit je hier in Gastein aan het goede adres. Het is een afwisselend skigebied met een zeer mooie omgeving, van zowel besneeuwde bomen als open gedeeltes en veel Freeride mogelijkheden. Gastein biedt twee Freeride informatie basis systemen in Sportgastein en aan de Schlossalm, hierop worden routebeschrijvingen weergeven, een tester voor je lawine transponder en een informatie scherm. Dit informatie- en navigatiesysteem garandeert veilige off-piste avonturen en maakt de ervaring toegankelijker voor verschillende niveaus. Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het lawine training centrum.

Wat Gastein vooral aantrekkelijk maakt is dat het een vrij rustig gebied is en aangesloten bij de Ski Amadé. Een skipas is dus geldig in het hele Ski Amadé, wat het grootste niet aaneengesloten skigebied in Oostenrijk is. Ideaal als je graag van variatie houdt en meer verschillende gebieden wilt zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in