Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het sneeuwt dikke vlokken in Oostenrijk!

Wintersportredacteur

Het blijft een magisch moment als er dikke vlokken sneeuw uit de lucht vallen. Op dit moment is dit het geval in veel Oostenrijkse skigebieden. De sneeuwgrens ligt zo ongeveer op de 1.000 meter waardoor in veel skigebieden een lekker laagje verse sneeuw valt. Een goed teken, want de skigebieden kunnen dit goed gebruiken.

Van de week gaven wij al de voorspelling dat er een sneeuwdump richting de Oostenrijkse Alpen zou komen. In sommige skigebieden kan er meer dan een halve meter sneeuw gaan vallen in de komende vijf dagen. Jammer genoeg is dit maar een een select aantal skigebieden, maar ook de andere gebieden kunnen rekenen op circa 10 tot 40 cm sneeuw. Hoe dat er dan uit ziet in de skigebieden? Bekijk de onderstaande beelden van onze live reporters in de skigebieden. GENIETEN!

Onderstaande foto is gemaakt door Billy Vonk die een heel seizoen werkzaam is in Brixental. De sneeuwgrens is gedaald naar circa 900 meter en zoals het er nu uitziet gaat deze nog een stukje naar beneden. De groene weides worden weer wit!

Brixental

Foto: Billy Vonk – Brixental

Ook in de Zillertal Arena is het weer gestart met sneeuwen. Tot in het dorp van Konigsleiten en Gerlos is het flink aan het sneeuwen. Dikke vlokken!
Zillertal Arena

Foto: Mike, Zillertal Arena

Es schneiiiiit! ☃❄️?✌?️

Geplaatst door Zillertal Arena op maandag 11 januari 2016

In Serfaus Fiss Ladis heeft Jochem Hinz het ook duidelijk naar zijn zin. Na een val in een vers laagje sneeuw vallen is tenslotte niet verkeerd.

Serfaus Fiss Ladis I

Foto: Jochem Hinz – Serfaus Fiss Ladis

Serfaus Fiss ladis

Foto: Jochem Hinz – Serfaus Fiss Ladis

Live aus Kühtai!

Geplaatst door Kühtai op maandag 11 januari 2016

Frau Holle schüttelt die Betten in Ellmau aus! #powdernarrisch #schnee #skiellmau

Geplaatst door Bergbahnen Ellmau-Going op maandag 11 januari 2016

flachau

Foto: Timo Riensema, Flachau

 

Laten we hopen dat de sneeuwgrens nog een stuk naar beneden gaat, want de lagergelegen skigebieden hebben te maken met dikke regendruppels in plaats van dikke sneeuwvlokken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in