Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het beste skigebied van 2023 is…

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wat is het beste skigebied van 2023 volgens de Nederlandse en Belgische wintersporter? Het antwoord op de vraag werd gezocht bij de Snowplaza Awards. En het is nu ook duidelijk wat het antwoord van de meeste Nederlanders en Belgen is. Daarnaast weten we ook wat de wintersporter het beste familieskigebied en de beste après-ski bar vindt.

Beste skigebied van 2023

Al jaren worden de Snowplaza Awards gehouden, waarbij duizenden wintersporters stemmen op wat zij het beste skigebied vinden. Na een aantal coronajaren, waarin de Awards niet werden gehouden, konden wintersporters nu weer stemmen. De afgelopen weken kwamen de stemmen in groten getale binnen en vandaag werden de winnaars bekendgemaakt. We houden het dus niet langer spannend. Het beste skigebied van 2023 is volgens de Nederlandse wintersporter de Zilllertal Arena. Daarmee neemt het de koppositie over van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dat bij de vorige Snowplaza Awards op de eerste plek stond. Dit jaar eindigt dat skigebied op de derde plek. Op nummer twee staat Serfaus-Fiss-Ladis.

Zillertal Arena verkozen tot beste skigebied 2023
Het beste skigebied van 2023 is de Zillertal Arena.

Beste familieskigebied van 2023

Families stellen over het algemeen andere eisen aan een skigebied dan wintersporters die niet met de kids op pad gaan, dus is ervoor gekozen om ook een categorie ‘beste familieskigebieden’ te maken. In die categorie is de uitslag dan ook anders. De meeste Nederlandse wintersporters stemden op Serfaus-Fiss-Ladis als beste familieskigebied van 2023. In die categorie kwamen op de tweede en derde plek Zillertal Arena en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental terecht. Bij de laatste Snowplaza Awards in 2020 was er dezelfde winnaar in deze categorie en stond SkiWelt op nummer 2. Op nummer drie stond toen nog de Tiroler Zugspitz Arena.

Serfaus-Fiss-Ladis verkozen tot beste familieskigebied 2023
Serfaus-Fiss-Ladis is volgens de Nederlandse en Belgische wintersporters de uitgelezen bestemming om naartoe te gaan met de familie.

Beste après-ski bar van 2023

Naast stemmen op skigebieden, kon je ook stemmen op wat jij de beste après-ski bar vindt. De uitslag daarvan is natuurlijk ook binnen. Voor het zoveelste jaar op rij is de Cin-Cin in Gerlos verkozen als beste après-ski bar. Het is dus niet voor niets dat wij daar zelf ook regelmatig komen. De Cin-Cin wordt overigens op de voet gevolgd door de Goaßstall in Hinterglemm en de Mooserwirt in St. Anton am Arlberg. Opvallend is dit jaar dat in de top 10 après-ski bars maar liefs twee bars in Gerlos staan. Op nummer 8 staat namelijk Seppi’s, dat vlak onder het bergstation van de Isskogelbahn ligt.

Krokodillenspel Cin-Cin
Als je in de Cin-Cin bent geweest, dan ken je vast het beroemde krokodillenspel.

Meer uitslagen van de Snowplaza Awards

Ben je benieuwd welke skigebieden, familieskigebieden en après-ski bars nog meer hoge ogen scoren? Snowplaza heeft de beste skigebieden en bars voor je op een rijtje gezet. Zit jouw favoriet hier ook tussen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in