Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© HEAD

HEAD presenteert revolutionaire skihelm

Wintersportredacteur

15 jaar geleden werd je raar aangekeken als je op de pistes een helm droeg. Inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld. Een helm is natuurlijk voor de veiligheid, maar het is ook fijn als deze lekker zit en er goed uitziet. HEAD heeft nu een helm op de markt gebracht zoals we die nog niet eerder hebben gezien.

Skihelmen

Skihelmen zijn in de loop der jaren steeds geavanceerder geworden. Waar het begon met een simpel potje op je hoofd, zitten er nu moderne technologieën in de skihelmen verwerkt. Een aantal jaar geleden deed de vizierhelm zijn intrede. Een praktische helm die ook zeer geschikt is voor brildragers. Nadeel is alleen dat de lens niet eenvoudig vervangen of verwisseld kan worden.

Radar helm

HEAD heeft de voordelen van de vizierhelm en het dragen van een sneeuwbril samengebracht in één helm. De Radar helm biedt een goed zittende helm met dubbele lens die binnen enkele seconden verwisseld kan worden.

De technologieën

De lens

De dubbelwandige lens sluit dankzij het zachte schuim naadloos aan op het gezicht van de drager. Uiteraard heb je geen last van een beslagen vizier en kan onder de lens een bril worden gedragen. Het fijne aan de lens is dat je deze snel kunt wisselen dankzij het door HEAD ontwikkelde systeem.

Sphere Fit

Het nieuwe, gepatenteerde Sphere Fit systeem biedt een fijne pasvorm. Net als bij veel helmen zit er ook bij deze helm een draaiknop aan de achterzijde. Deze draaiknop zorgt er in tegenstelling tot bij veel andere helmen voor dat de complete binnenste kap uit de helm om je hoofd wordt gevormd.

Design

Er is geen enkele helm waarbij het vizier zo nauw aansluit op de helm als bij deze. Dankzij deze perfecte aansluiting worden wind en water buiten de helm en het vizier gehouden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in