Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Handige winterbanden tips voor bij de aankoop

Wintersportredacteur

In veel Europese landen geldt een verplichting voor winterbanden en dat zien veel mensen over het hoofd. Winterbanden tips zijn dan ook geen overbodige luxe en daarom besteden wij daar aandacht aan in dit artikel. De koudere periodes zijn weer aangebroken en de autogarages zijn weer volgepland met klanten die de zomerbanden willen omwisselen met winterbanden. 

In landen waar geen winterbandenverplichting geldt, worden winterbanden vaak ten zeerste aangeraden. Het kopen van winterbanden kan tijdrovend zijn, maar enkele tips kunnen deze tijd aanzienlijk verminderen. Waar moet u op letten bij het uitzoeken van winterbanden?

Verplichte winterbanden
In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Echter, in verschillende Europese landen geldt een verplichting op winterbanden of een verplichting banden aan te passen aan winterse omstandigheden. Wanneer u op wintersportvakantie gaat is het dus belangrijk vooraf op te zoeken waar winterbanden verplicht zijn.

Zoek online
Wanneer u op zoek bent naar winterbanden, is het slim om online te zoeken. Online is er een enorme keuze aan winterbanden, welke vele malen groter is dan het offline aanbod. Online banden kopen is ook veel goedkoper dan offline banden kopen. De verschillen tussen online en offline kunnen oplopen tot enkele tientjes per band of velg. Verder heeft Winterbanden.nl ook een groot aanbod in budget banden, welke kwalitatief niet onderdoen voor de duurdere merken. Ook werkt Winterbanden.nl samen met een groot aantal lokale garages die voor de montage zorgen, waardoor u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Bandenlabel
Alle banden die na 1 juli 2012 zijn geproduceerd moeten voorzien zijn van een Europees bandenlabel. Hierop worden zaken als brandstofefficiëntie, grip en geluidsproductie vermeld. Hierdoor kunt u zelf kiezen voor de duurzaamheid van uw band.

Enkele tips
Verder zijn er natuurlijk enkele dingen waar u zelf op moet letten bij de aanschaf van winterbanden. Zo is het belangrijk dat u de juiste bandenmaat koopt om problemen tijdens het rijden te voorkomen. Verder is het belangrijk te weten wat de leeftijd van de band is. Oudere banden verliezen namelijk hun eigenschappen. Belangrijk bij het online kopen van winterbanden is de stalling van uw zomerbanden en de stalling van deze winterbanden in de zomer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in