Nieuwsalert per mail ontvangen

Halve meter sneeuw in aantocht voor de Alpen

We zitten midden in de zomer, maar daar heeft Koning Winter maling aan. Er gaat namelijk weer een lading met sneeuw richting de Alpen komen, waardoor de groene weides wit gaan kleuren en de koeien een warme winterjas wel kunnen gebruiken. In de dalen gaat het jammer genoeg regenen, maar op de hogergelegen plekken komt het magische witte goud uit de lucht dwarrelen. Waar het allemaal gaat sneeuwen? 

In de skigebieden zijn de medewerkers op dit moment druk met zomerse activiteiten. De mountainbikers kunnen de liften weer omhoog nemen en ook de wandelaars kunnen genieten van de prachtige natuur. Toch moet er even een pauze genomen worden, want de warmte moet plaatsmaken voor een koelere periode. Dit in combinatie met neerval gaat dit weekend zorgen voor sneeuw, waar vooral Zwitserland en Frankrijk het meeste van gaan merken.

Sneeuwverwachtingen

– Zermatt: 30 centimeter
– Tignes: 35 centimeter
– Hintertuxer Gletscher: 35 centimeter
– Chamonix: 50 centimeter
– Kitzsteinhorn: 30 centimeter
– Engelberg – Titlis: 45 centimeter
– Alpe d’Huez: 35 centimeter

Voor de gletsjers zijn dit perfecte omstandigheden, want die kunnen na de warme periode van afgelopen weken wel wat verkoeling gebruiken. Naast Frankrijk en Zwitserland gaat het weer in Oostenrijk ook omslaan en kan ook hier sneeuwval verwacht worden. De komende drie dagen worden dan ook nat in de dalen en wit op de hogergelegen plekken in de bergen. Zoals het er nu uit ziet blijft deze kou tot maandag aanhouden en kunnen de gebieden in Oostenrijk daarna weer gaan rekenen op zonnestralen.

WINACTIE: Korte wintersportvakantie inclusief skipas naar Oostenrijk

Skivakantie in plaats van zonvakantie?

Met de omstandigheden op dit moment is het misschien wel het overwegen waard om een midweek richting de gletsjers te plannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Hintertuxer Gletscher die 365 dagen per jaar geopend is. Hier wordt ook een verse laag sneeuw verwacht. Ook in Zermatt kun je het hele jaar genieten van de prachtige pistes.

Dit gaan deze week weer beelden worden die wij tegen gaan komen op het internet. Heerlijk toch?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in