Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Hahnenkammrennen dit seizoen mogelijk toch met publiek

Wintersportredacteur

Nog een maandje wachten en dan gaat ook het World Cup-seizoen weer van start. Hoewel de eerste wedstrijden definitief zonder publiek zullen plaatsvinden, wordt er toch gekeken naar andere mogelijkheden. Eerder kwam al naar buiten dat het WK Alpineskiën misschien met toeschouwers plaatsvindt en ook de Hahnenkammrennen kijkt naar die mogelijkheid.

Met toeschouwers mogelijk

Komende winter wordt anders dan alle andere, dat mag inmiddels duidelijk zijn. De World Cup-opening vindt over een maand plaats zonder toeschouwers en verschillende andere wedstrijden volgen dat voorbeeld. Toch zijn bij sommige mensen de glazen nog halfvol. Zo wil de president van de ÖSV (Österreichischer Skiverband) de mogelijkheid van toeschouwers bij de Hahnenkammrennen nog niet uitsluiten. ‘Ik kan me zeker voorstellen dat de Hahnenkammrennen met toeschouwers zullen plaatsvinden, zeker als er een vaccin is!’, aldus Peter Schröcksnadel, president van de ÖSV aan Der Standard. Hij geeft aan dat de situatie komende maanden nog kan veranderen, dus daar zullen ze met de organisatie op inspelen.

Ander concept

Schröcksnadel geeft aan dat ze dan komende winter met een ander concept werken dan gebruikelijk. Hiermee creëren ze mogelijkheden voor zichzelf in de huidige coronasituatie. Hij geeft aan dat mensen vrij moeten zijn in wat ze wel en niet willen. ‘Wie de VIP-tent in wil, moet dat kunnen doen. En als je dat niet wilt, is het ook geen probleem.’ Schröcksnadel is nauw in contact met onderzoekers die werken aan een vaccin tegen het coronavirus. Of de Hahnenkammrennen met toeschouwers kunnen plaatsvinden, is dus nog even afwachten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in