Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hahnenkamm-Rennen 2024: het programma

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Volgende week is het eindelijk zover: dan vinden de spectaculaire Hahnenkamm-Rennen 2024 plaats. Met twee afdalingen en een slalom belooft het weer een spektakel te worden en wij kunnen niet wachten om vanaf dinsdag de wedstrijden te volgen. De voorbereidingen lopen al maanden en nu is het bijna zover. We hebben het programma voor de Hahnenkamm-Rennen 2024 voor je op een rijtje gezet!

Programma Hahnenkamm-Rennen 2024

De Hahnenkamm-Rennen zijn de meest spectaculaire wedstrijden uit het World Cup circuit voor de mannen. De beruchte Streif in Kitzbühel zorgt ieder jaar voor spannende wedstrijden, maar heeft ook al voor het nodige blessureleed gezorgd. Niet voor niets is het voor de atleten een van de spannendste wedstrijden van het seizoen. Het is een kick voor ze om mee te doen, maar iedereen is ook blij als ze heelhuids over de finish zijn gekomen. Dit jaar staan er twee afdalingen en een slalom op de planning. Dit is het programma van de Hahnenkamm-Rennen 2024, inclusief de locatie en tijden:

Datum en tijdDisciplineLocatie
Dinsdag 16 januari | 11.30 uurTrainingsrun afdalingStreif
Woensdag 17 januari | 11.30 uurTrainingsrun afdalingStreif
Donderdag 18 januari | 11.30 uurTrainingsrun afdalingStreif
Vrijdag 19 januari | 11.30 uurWorld Cup Kitzbühel AfdalingStreif
Zaterdag 20 januari | 11.30 uurWorld Cup Hahnenkamm AfdalingStreif
Zondag 21 januari | 10.30 uur (run 1) en 13.30 uur (run 2)World Cup Hahnenkamm SlalomGanslern

Weersvoorspelling voor volgende week

Op dit moment lijkt het wisselvallig weer te worden tijdens de Hahnenkamm-Rennen 2024. Het wordt ijzig koud en de dagen voor de grote wedstrijden valt er waarschijnlijk nog een vers laagje sneeuw op de pistes in Kitzbühel. We raden alle toeschouwers aan een extra laagje aan te trekken. Met temperaturen op 750 meter hoogte die niet boven het vriespunt uitkomen is het lekker fris. Vooral als je lange tijd stilstaat om de wedstrijdskiërs in de gaten te houden, kan je het flink koud krijgen. Zorg dus voor een muts, dikke handschoenen en extra thermolaagjes onder je skikleding! Veel plezier bij het kijken.

Scoor je laatste items bij Poederbaas of DAKA!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in