Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote vernieuwingen in Frankrijk deze winter 2023/2024

© andyparant

Wintersportredacteur

Er verandert elk jaar veel in de skigebieden in Frankrijk. Van vernieuwingen qua accommodaties tot nieuwe liften en uitbreidingen van de faciliteiten. Voor de winter 2023/2024 hebben we de grootste veranderingen voor je op een rijtje gezet. Daarbij hebben we gekeken naar enkele bekende Franse skigebieden voor Nederlanders. Ga jij deze winter naar Frankrijk voor een wintersport? Lees dit dan eens goed door.

Grote vernieuwingen in Frankrijk

Modernisering dat is iets waar de Franse skigebieden om bekend staan. Het aanbod in de skigebieden wordt elk jaar weer uitgebreid en verbeterd. Wat is handig om te weten voordat je naar Frankrijk vertrekt? We hebben enkele opvallende aanpassingen voor je uitgelicht, daarnaast hebben we een lijstje gemaakt met nieuwe liften in Frankrijk.

Val Thorens: Ski Flux systeem

Val Thorens wordt deze winter technisch verbeterd met een Ski Flux systeem. Wat dit is? Sensoren op de piste meten met dit systeem allerlei statistieken gedurende de skidag. In realtime kan er zo worden aangegeven hoe druk het op de piste is. Deze informatie wordt in de winter getoond op grote schermen in het skigebied. Zo kun je je skidag optimaal plannen en precies zien waar je heen moet om de drukte te mijden.

Tignes: nieuw online platform, uitzichtpunt en familiepiste

Via het nieuwe online platform GoTignes.net kun je gemakkelijk alles regelen wat je nodig hebt in Tignes qua vervoer. Van autoverhuur tot bussen, treinen, taxi’s en vluchten, alle informatie staat gebundeld op een nieuwe website. Ook kun je via een zoekfunctie de beste route voor jou vinden. Super handig want alle informatie van verschillende aanbieders komt hier samen. Ook kun je via deze website op zoek naar een geschikt accommodatie.

Ook kun je in Tignes deze winter het uitzicht bekijken via een gloednieuw uitzichtplatform. Je vindt dit punt op de Plateau du Marais op 2425 meter hoogte is. Hoe je hier komt? Als je de stoeltjeslift Aiguille Rouge omhoog neemt, dan komt het helemaal goed. Voor kinderen en families is er daarnaast een nieuwe familiepiste in het skigebied. Dit is een piste vol met allerlei leuks om te ontdekken. Je vindt deze piste in de Val Claret sector bij de Bollin skilift in het skigebied.

Kinderen onder 8 jaar skiën gratis in Val d’Isère

Vanaf deze winter is er een grote verandering in Val d’Isère, kinderen vanaf 8 jaar skiën namelijk gratis. En dat is niet het enige goede nieuws, ook voor oudere kinderen is er een klein voordeel. Kinderen tussen de 8 en 18 jaar wintersporten namelijk een stukje voordeliger. Met een skipas van € 53,- kunnen tieners de hele dag op en neer in het skigebied. Een dagskipas in Val d’Isère voor volwassenen is € 63,-. Van welke actie de volwassenen deze winter 2023/2024 gebruik kunnen maken? Heb je een skipas voor 6 tot 11 dagen, dan kun je daar gratis een dagje aan toevoegen. Klinkt ideaal toch?!

Nieuwe skiliften in Frankrijk

Ook qua nieuwe skiliften is er een flinke slag geslagen de afgelopen maanden. Onder andere deze liften zijn toegevoegd aan het al uitgebreide liftnetwerk in Frankrijk. In welke nieuwe lift stap jij aankomende winter voor een ritje omhoog?

  • In Saint-Lary vervangen drie nieuwe liften, vijf oude modellen. Dit is een van de grootste investeringen in het skigebied. De nieuwe liften zorgen voor een betere doorstroom in Saint-Lary.
  • Ook in Les 2 Alpes zijn er een paar vernieuwingen. Zo is de Vallée Blanche sector deze zomer compleet aangepakt. Er is naast een nieuwe lift ook een nieuw gedeelte voor kinderen.
  • In La Plagne is de Glacier lift aangepakt. Deze heeft een nieuw traject en vervangt daarmee het oude model.
  • In Font Romeu Pyrénées 2000 is de gondellift vervangen door een gloednieuw model. De 10-persoonsgondel is gebruiksvriendelijker en geeft de gasten een prachtig uitzicht over de omgeving.
  • In Valmorel is de Planchamp gondel vernieuwd.
  • Serre Chevalier heeft ook deze zomer gerenoveerd, met als resultaat de gloednieuwe Pontillas gondellift. Deze vervangt twee kleinere liften, ook is er bij het bergstation een nieuw gedeelte voor kinderen gebouwd.
  • In La Rosière is de Dahu lift nieuw. Deze vervangt een oude sleeplift en bij de nieuwe lift is ook een gloednieuwe beginnerszone gecreëerd.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Frans Bureau voor Toerisme.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in