Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote reddingsactie voor 270 personen in Glacier 3000

© Glacier 3000

Wintersportredacteur

Er gebeuren veel reddingsacties de afgelopen dagen in de Alpen. Twee dagen geleden zijn er in enkele skigebieden mensen uit verschillende skiliften gered, die vastliepen door een zware storm. Gisteren was het raak in het Zwitserse Glacier 3000, hulpverleners kwamen in het skigebied in actie met een reddingsactie voor 270 personen. Na een defect werden de passagiers van de gondelbaan geëvacueerd met twee helikopters.

Reddingsactie in Glacier 3000

Gisteren viel rond 11.00 uur in het skigebied Glacier 3000 in Les Diablerets een gondellift uit. De oorzaak? Door elektriciteitsproblemen kon de gondelbaan niet verder. 270 mensen zaten op het moment van het defect in de lift. De personen konden geen kant op, dus werd er een grote reddingsactie in Glacier 3000 opgezet. Met behulp van twee helikopters zijn alle passagiers uiteindelijk in veiligheid gebracht.

Het probleem?

Volgens de bedrijfsleider van Glacier 3000 was er een probleem met de elektriciteitsvoorziening van de lift. Dit kwam omdat een frequentieomvormer het begaf. In eerste instantie zijn de passagiers in de gondels met een noodmotor naar het middenstation vervoerd. Toen bleek dat de storing niet snel verholpen kon worden is er rond 13.00 uur besloten tot een volledige evacuatie. Twee helikopters hebben in totaal 54 vluchten gemaakt om iedereen weer terug naar het dalstation van de lift te brengen. De hele reddingsactie duurde ongeveer anderhalf uur. Volgens de verantwoordelijke was er op geen enkel moment gevaar voor de gasten in het skigebied en vielen er geen gewonden.

Reparatiewerkzaamheden

De reparatiewerkzaamheden zijn gisteren meteen gestart, in de hoop de gondel vanochtend gewoon weer te kunnen openen. Kijkend naar de huidige status van de liften op de officiële website van Glacier 3000 is te zien dat de gondels in het skigebied ook vanochtend nog gesloten zijn. Ook op de webcams van het skigebied is er nog geen beweging te zien bij de liften. Wellicht komt er in de loop van de dag nog verandering in de situatie!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in