Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Großglockner Hochalpenstraßen AG

Großglockner Hochalpenstraße weer sneeuwvrij en klaar voor zomer

Wintersportredacteur

Het is altijd een bijzonder moment wanneer de sneeuwruimers uit Salzburg en Karinthië elkaar weer op het hoogste punt van de Großglockner Hochalpenstraße treffen. Elk jaar is het weer een flinke klus om de weg sneeuwvrij te maken. Gisterochtend om 11.00 uur was het moment eindelijk daar. Toen troffen de medewerkers elkaar na weken van hard werken op 2504 meter hoogte.

De weg is nu officieel sneeuwvrij en vanaf morgen wordt ze weer opengesteld voor verkeer tussen Fusch en Heiligenblut. Laten we hopen dat het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid snel positief verandert, zodat we ook van de prachtige Alpenweg kunnen genieten.

Een flinke klus

Ongeveer drie weken lang zijn de sneeuwruimers dit jaar bezig geweest met het sneeuwvrij maken van de Großglockner Hochalpenstraße. Op 19 april werd het startsein gegeven en gisteren om 11.00 uur was de klus eindelijk geklaard. In totaal zijn er vijftien medewerkers bezig geweest met sneeuwruimen: een team vanuit Salzburg en een team vanuit Karinthië. In de afgelopen weken hebben zij zich langzaamaan een weg naar boven gebaand. Een flinke klus die absoluut niet zonder gevaar is. Kans op lawines, sneeuwstormen en sneeuwhoogtes van ruim 10 meter hebben van het sneeuwvrij maken van de Großglockner Hochalpenstraße ook dit jaar weer tot een uitdaging gemaakt.

Klaar voor de zomer

De Großglockner Hochalpenstraße gaat ook dit jaar later open. Nu niet vanwege corona, maar dankzij de gigantische sneeuwhoeveelheden die er in de afgelopen maanden zijn gevallen. Aan het begin van de winter viel er een gigantische hoeveelheid aan de zuidzijde en in het voorjaar aan de noordzijde. Al die verse sneeuw heeft de afgelopen maanden flink wat toerskiërs aangetrokken. Vanaf morgen is de Großglockner Hochalpenstraße ook weer open voor fietsers en motorvoertuigen. Zij kunnen dan weer genieten van een prachtige rit over de 48 km lange en 36 haarspeldbochten tellende Alpenweg. Een bijzondere ervaring, zeker nu er nog zo veel sneeuw ligt. Hoe warmer de temperaturen, hoe sneller ook de groene alpenweides weer zichtbaar zullen zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in