Nieuwsalert per mail ontvangen

Groot deel wintersporters niet goed verzekerd

De Europeesche Verzekeringen heeft laten weten dat uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de wintersporters niet goed verzekerd richting de Alpen gaan. Vandaag en morgen zullen de meeste wintersporters vertrekken naar de besneeuwde pistes. Ondanks dit gegeven heeft 91% procent wel een verzekering afgesloten, maar 14% daarvan heeft niet gezorgd voor een extra wintersportdekking. Daarbij komt ook nog eens 9% die niet eens weten of dat wel gebeurd is. Mede door alle gebeurtenissen met ongelukken is dit een opmerkelijk resultaat.

Ga je morgen op vakantie en heb je nog geen verzekering afgesloten? Laatst hebben wij een artikel geschreven waar wij tips hebben gegeven waarop je dient te letten bij het afsluiten van een verzekering.

De kosten bij een ongeval op de berg kunnen flink oplopen. Vaak wordt dit door veel wintersportliefhebbers onderschat en worden zij naderhand geconfronteerd met kosten die niet ingecalculeerd waren. Hierbij even een overzicht van kosten als je niet verzekerd bent:

  • Doktersbezoek: €200,-
  • Steunverband:  €100,-  – €1.000,-
  • Letsel ligamenten: €2.000,-
  • Been of sleutelbeen breuk: €11.000
  • Overbrengen skipiste naar hulppost: €350,-
  • Ziekenwagen vervoer: €2.000,-

 

Sluit dus nog even een goede verzekering af voordat je naar het buitenland vertrekt!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in