Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groen licht voor de World Cup in Sölden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Niets kan meer misgaan! De sneeuwcontrole in Sölden voor de World Cup is gedaan en de uitslag is positief. De opening van de World Cup volgend weekend kan officieel doorgaan. De eerste wedstrijd van het World Cup seizoen is traditiegetrouw de reuzenslalom van de vrouwen. Deze zal plaatsvinden op 28 oktober 2023 en starten om 10.00 uur! Een dag later zijn de mannen aan de beurt. Ga jij kijken?

World Cup in Sölden

De sneeuwcontrole was de laatste stap die gezet moest worden om de wedstrijden te laten doorgaan. Dit jaar werd deze uitgevoerd door Markus Mayr (FIS racedirecteur dames) en Janez Hladnik (FIS racedirecteur mannen). Hoewel de beelden uit Sölden de afgelopen paar weken niet helemaal positief waren, is de World Cup piste nu officieel goedgekeurd.

Het World Cup openingsweekend

Na de sneeuwcontrole hebben alle verantwoordelijken goede hoop op een prachtig openingsweekend. Mayr was erg tevreden: “De situatie is uitstekend. Wat de bergbahnen Sölden en het hele team hier hebben gedaan is ongelooflijk goed. Ook al is het lastig in het skigebied, het werk heeft meer dan zijn vruchten afgeworpen”. Niets staat meer het 30ste jubileum van de World Cup Sölden in de weg.

Wil je geen wedstrijd missen? › FIS Ski World Cup kalender 2023/2024: alle wedstrijden

Skiën in Sölden weer mogelijk

Sinds gisteren kun je afdalen op de Rettenbachgletsjer in Sölden. Het piste-aanbod is nog niet erg uitgebreid, maar de eerste meters kunnen gemaakt worden. Een lagedrukgebied hangt momenteel boven de Alpen en deze zorgt eindelijk voor kou. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen op de gletsjer ingezet worden en vrijdag valt er boven de 2500 meter waarschijnlijk zelfs 30 centimeter verse sneeuw.

Voor nu kun je skiën/snowboarden kun je op de piste nummer 32. Voor meer pistes moet je nog een beetje geduld hebben. Hoe meer sneeuw er valt, hoe sneller het mogelijk zal zijn om het piste-aanbod te vergroten. Het winterskigebied in Sölden opent op 16 november. Nog minder dan een maandje wachten voordat je van het hele skigebied gebruik kunt maken. Als de omstandigheden meezitten, natuurlijk!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in