Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groen licht voor 84e editie Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel

Kitzbühel, Hahnenkammrennen 2020

© Tirol Werbung, Jens Schwarz

Wintersportredacteur

Zoals het er nu uitziet, staat niks de 84e editie van de Hahnenkamm-Rennen meer in de weg. Dit heeft de Internationale Ski Federatie (FIS) bevestigd. De World Cup pistes in Kitzbühel hebben de sneeuwcontroles doorstaan en zijn klaar om de wedstrijdskiërs te verwelkomen. Van 19 t/m 21 januari wordt er zowel gestreden op de Streif (afdaling) als op de Ganslern (slalom).

Topsneeuw voor de World Cup

Volgens FIS Race Director Hannes Trinkl hebben de pistes een hele goede sneeuwbedekking, van boven tot beneden en in de gehele breedte. De Kitzbüheler Bergbahnen hebben in het Streif-gebied in totaal 200.000 kubieke meter sneeuw geproduceerd. Hierdoor is de sneeuwhoogte gemiddeld 80 cm. Er komt nog wel wat sneeuw aan, maar die wordt of in de piste verwerkt of naar de zijkanten geschoven.

Al veel kaarten verkocht

Het organisatiecomité is nu al erg tevreden over hoeveel kaarten er verkocht zijn. Afgelopen vrijdag stond de teller al op 25.000 kaarten. Het prijzengeld bedraagt dit jaar € 1.000.000. Wel zijn er tijdens de 84e editie andere regels dan de jaren ervoor. Zo mag je bijvoorbeeld geen alcohol meenemen naar de race en wordt er geen drank verkocht met een alcoholpercentage hoger dan 10%.

Zo snel als het licht

Op de Streif, een van de meest beruchte pistes van het World Cup circuit, worden hele hoge snelheden behaalt. Dat moet ook wel, want je moet om te winnen als snelste eindigen. Dat is natuurlijk niet zonder risico. Snelheden van boven de 150 km/u zijn geen uitzondering en dat brengt best wat risico’s met zich mee. Jij en ik zouden het niet overleven op de ijzige helling, lekker aan de wedstrijdskiërs overlaten dus. Anders heb je al snel zo’n situatie als laatst in de Zillertal Arena.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in