Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groen licht voor mega investering Gasteinertal: Schlossalmbahn

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het heeft even geduurd, maar het is nu dan eindelijk zover. De weg is vrij voor een mega investering in het Gasteinertal. De bouw van de nieuwe Schlossalmbahn werd tegengehouden door een van de inwoners, maar die heeft zijn bezwaar ingetrokken.

De intrekking van het bezwaar van de buurman betekent dat er in de komende vier jaar bijna 85 miljoen euro geinvesteerd gaat worden in de aanleg van nieuwe liften en in de aanpassing van pistes. Het belangrijkste project: de Schlossalmbahn. Door de vervanging van de huidige gondel wordt de liftcapaciteit meer dan verdubbeld, van 1400 tot 3000 personen per uur. Het bergstation van de lift komt ook iets hoger te liggen, zodat twee andere kleine liften overbodig worden. Die worden daarom afgebroken.

LEES OOK: Blogger Monique in het Gasteinertal

De vernieuwing van de lift gaat 72,5 miljoen euro kosten. Het geld dat dan nog overblijft van de 85 miljoen euro wordt geïnvesteerd in aanpassing van pistes en kunstmatige besneeuwing. Wie alles gaat betalen? Een kwart van het bedrag wordt opgehoest door de Gasteiner Bergbahnen en de rest wordt geleend, geleasd en ook de burgers betalen iets mee. In de herfst wordt begonnen met de eerste werkzaamheden en in de winter van 2018/2019 wordt de nieuwe lift in gebruik genomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in