Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Herqua Sports

Gouden Skischoen verkiezing: zoektocht naar beste rollerbaan

De Nederlandse rollerbanen draaien door corona al tijden niet meer. Alleen buiten sporten is toegestaan en daar hoort indoorskiën helaas niet bij. Om deze organisaties toch wat positieve aandacht te geven, heeft Herqua Sports uit Hoogeveen een leuke actie bedacht. Met de verkiezing van de Gouden Skischoen gaan zij op zoek naar de beste rollerbaan van Nederland en België.

Gouden Skischoen verkiezing

Al bijna 40 jaar is familiebedrijf Herqua Sports een begrip in de regio rondom Hoogeveen. De winkel verkoopt zo’n beetje alles op het gebied van sport, zowel fysiek als online. Om indoor rollerbanen meer onder de aandacht te brengen bij wintersporters, hebben ze de ‘Gouden Skischoen’ verkiezing in het leven geroepen. De genomineerde rollerbanen kun je herkennen aan het speciale logo en de uiteindelijke winnaar wordt gekozen op basis van de totaalscore na beoordeling van de driekoppige vakjury en het aantal stemmen.

Om te kunnen stemmen moet je wel nog even wachten. Dat kan pas vanaf 29 augustus 2021. Zet dus maar vast een herinnering in je agenda 😉. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Winteropening in Sölden. Meer informatie over de Gouden Skischoen verkiezing en het stemmen lees je hier.

Leren skiën op een rollerbaan

Leren skiën kan tijdens de wintersport bij een skischool, in een van de indoor skihallen in eigen land, op een borstelbaan, maar ook op een rollerbaan. Van die laatste vind je er nogal wat in Nederland en België. Maar kun je daar nou echt goed op leren skiën? Het antwoord is ja. Natuurlijk is het iets anders dan skiën in de sneeuw, maar het is wel een super goede manier om op je skitechniek te oefenen. Ideaal voor beginners, maar ook voor gevorderden. Elk foutje wordt namelijk afgestraft. En dat niet alleen, het is ook nog eens een stuk efficiënter, omdat je niet elke keer in de lift hoeft te stappen. Skiën op een rollerbaan wel super intensief en daarom doe je het vaak niet langer dan 7,5 tot 15 minuten achter elkaar om daarna even te pauzeren en weer verder te gaan.

Beste rollerbanen bij de Snowplaza awards

Het is niet de eerste keer dat er een verkiezing wordt gehouden voor rollerbanen in Nederland. Traditiegetrouw houden onze collega’s van Snowplaza elk jaar de Snowplaza Awards. Daar kunnen wintersporters ook elk jaar – met uitzondering van dit jaar – stemmen op hun favoriete rollerbaan. Bekijk hier wat de beste rollerbaan van 2020 was volgens de Nederlandse wintersporter.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in