Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gigantisch sneeuwbeeld te bewonderen in Mumbai

Sneeuwbeeld Ganesha

© The Times of India

Een gigantisch sneeuwbeeld in het warme Mumbai? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar toch is het zo! De jaarlijkse feestdag ‘Ganesh Ustav’ wordt dit jaar in de grootste stad van India gevierd met de creatie van een immens sneeuwbeeld van Ganesha.

Vele bezoekers

De jaarlijkse feestdag Ganesh Ustav trekt ook dit jaar vele bezoekers naar de stad Mumbai. In een overdekte sneeuwhal in de stad is dit jaar namelijk een sneeuwbeeld te bewonderen van Ganesha, de god met het olifantenhoofd. Het is niet zomaar een sneeuwbeeldje, het is namelijk een sneeuwbeeld van maar liefst 500 kg (!) sneeuw. Dit bijzondere sneeuwsculptuur is te aanschouwen in de ‘Snow World’ in de Phoenix Market City in Mumbai en wordt bewaard in -10 graden Celcius. Benieuwd naar het resultaat? Check het onderstaande filmpje.

Ganesh Ustav

Ganesh Ustav is een jaarlijkse feestdag in Mumbai waarbij Ganesh, de god van de wijsheid, welvaart en goed geluk, door Hindoeïsten wordt aanbeden. Dit jaar staat deze feestdag ook nog eens in het thema van de Indiase maanmissie van de Chandrayaan-2. De kenmerken van deze geslaagde maanmissie zullen verwerkt zijn in de tentoonstelling rondom het sneeuwbeeld van Ganesha. Het is dus dubbel feest in Mumbai!

Ook leuk: we bezochten het iglodorp in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental tijdens 24 UUR IN.

Indoor sneeuwpark Mumbai

Snow World in Phoenix Market City Kurla is het eerste indoor sneeuwpark in Mumbai. In deze hal kan je verschillende sneeuwactiviteiten ondernemen waaronder ski boarding, sleeën of schaatsen. Zo is er voor de inwoners en toeristen toch een mogelijkheid om af te koelen. De kosten voor een uurtje sneeuwpret in deze sneeuwhal zijn 600/- RS, omgerekend een kleine € 8.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in