Nieuwsalert per mail ontvangen

Gigantisch houten piemelbeeld spoorloos verdwenen uit Duits skigebied

Wintersportredacteur

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland. Een gigantisch houten piemelbeeld, dat al jaren op de top van de Grünten staat (Rettenberg, Allgäu), is spoorloos verdwenen. De autoriteiten tasten compleet in het duister. Omdat het beeld er ooit door een onbekende is neergezet, weet men niet zeker of het echt om een misdrijf gaat.

Cultuurmonument

In de buurt van de Zuid-Duitse dorpen Immenstadt en Rettenberg liggen meerdere kleine skigebieden. De grootste van allemaal ligt op de flanken van de 1738 meter hoge Grünten. Ook wel bekend als ‘de bewaker van de Alpen’. Al zo’n 4 jaar jaar staat bovenop deze berg een wel heel bijzonder beeld: een 2 meter hoge houten piemel. Wie het beeld er ooit heeft geplaatst is niet bekend, maar de gemeente heeft er nooit over gedacht om de gigapiemel weg te laten halen. Al jaren brengt het beeld mensen een grote glimlach op het gezicht. Er zijn nooit klachten over geweest en Google Maps noemt het zelfs een cultuurmonument.

Wel of geen misdrijf?

Helaas is de berg haar bijzondere attractie kwijt. Een aantal weken geleden was de reuzen piemel al in het nieuws omdat deze was omgevallen, waarschijnlijk omgeduwd door koeien. Nu vanwege een mysterieuze verdwijning. Op de plek van het kunstwerk liggen nu alleen nog wat houtsnippers.

De Duitse politie tast compleet in het duister. Allereerst omdat het behoorlijk knap is dat zo’n enorm beeld ongezien de berg af is gekomen. Ten tweede omdat het niet zeker is of er wel echt sprake is van een misdrijf. De maker van het beeld is niet bekend en hij of zij kan het ook zelf weer hebben weggehaald. Dan zou het dus niet om een strafbaar feit gaan. Hoe dan ook, het blijft een raar verhaal. De politie neemt het onderzoek serieus en doet er alles aan om de houten piemel terug te vinden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in