Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Geplande skiweg in Gerlos zorgt voor discussie in Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Al enkele jaren liggen de plannen voor een nieuwe skiweg in Gerlos op de plank. Die skiweg moet ervoor zorgen dat ook minder ervaren wintersporters van Gerlos naar Königsleiten kunnen skiën en snowboarden. De “Schiweg Reischwiese”, zoals het project genoemd wordt, is nu het onderwerp in een politieke discussie in Tirol. Benieuwd wat de plannen zijn?

Politieke discussie

De politieke discussie in Tirol over deze skiweg wordt gevoerd tussen politicus en directeur van de liftmaatschappij in Gerlos Franz Hörl en de Tiroolse milieuombudsman Johannes Kostenzer. De discussie wordt vandaag in de Tiroler Tageszeitung uiteengezet. De twee zijn het de laatste tijd wel vaker niet met elkaar eens en we hoeven je niet uit te leggen wie voorstander en wie tegenstander is van het project. Daar gaan wij het dus niet over hebben, maar we vinden het wel interessant om naar de plannen te kijken.

Plannen skiweg Gerlos

De plannen voor de skiweg stammen al uit 2019, maar zijn nog niet omgezet. De Schiweg Reischwiese moet een alternatief worden voor de zwarte piste 36, die je het Krummbachtal in leidt. Die piste is de enige verbinding om van Gerlos naar Königsleiten te komen op de ski’s of op het snowboard, zoals je ook ziet op de pistekaart. Voor minder ervaren skiërs is het nemen van die piste geen optie. Je kunt weliswaar met de Krummbach-X-Press naar beneden, maar dat is voor wintersporters natuurlijk niet de leukste optie. Om die zwarte piste te omzeilen wil de liftmaatschappij een skiweg maken.

Zoals je hier ziet, is de enige skiverbinding tussen deze delen van het skigebied de zwarte piste 36.

Schiweg Reischwiese

De zwarte piste 36 ligt er in de ochtend vrijwel altijd heerlijk bij, maar ’s middags kun je daar flinke heuvels tegenkomen. Zelfs voor de gevorderde skiër is de piste dan een uitdaging. Een gemakkelijkere variant is dus voor alle wintersporters wenselijk. En in die wensen voorzien de plannen. De nieuwe skiweg zou zo’n 1,2 kilometer lang moeten worden en minimaal 7 meter breed. Om de skiweg aan te leggen moet wel wat verbouwd worden aan het landschap en daar moet natuurlijk een vergunning voor gegeven worden. Die vergunning is er nog niet, dus het is de vraag of en zo ja, wanneer de skiweg er gaat komen.

Betere verbinding tussen de dorpen

In de Zillertal Arena wordt op dit moment al gewerkt aan een beter verbinding tussen de dorpen Zell am Ziller en Gerlos met de aanleg van de nieuwe Kapauns lift (die is net klaar) en de Krimml-X-Press (die volgend seizoen in gebruik wordt genomen). De geplande skiweg zou de verbinding tussen de dorpen in de Zillertal Arena verder verbeteren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in