Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw in de Zillertal Arena: 8-persoons stoeltjeslift Kapauns

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

De Kapauns lift is vanaf deze winter een stuk comfortabeler in de Zillertal Arena. De oude 2-persoons stoeltjeslift is vervangen door een gloednieuw model! We vertellen je alles over deze nieuwe lift, want misschien maak jij er binnenkort wel gebruik van.

De lift Kapauns in de Zillertal Arena

De nieuwe lift is een 8-persoons stoeltjeslift die de oude 2-persoons stoeltjeslift vervangt. Een flinke verbetering dus! Je kunt niet alleen met meer mensen tegelijk in de lift, de kwaliteit gaat ook met stukken omhoog. Nu kun je namelijk genieten van onder andere stoelverwarming. Ook zit er een kap op de stoeltjes, die je beschermt tegen kou en neerslag.

› Bekijk het bouwdagboek van de lift! De bouw van de Kapauns lift is zorgvuldig bijgehouden in een drie-delig bouwdagboek van de Zillertal Arena. Zo zie je stukje voor stukje dat de lift wordt gebouwd.

Feiten & cijfers over de nieuwe lift

De lift kan nu in totaal 3000 mensen per uur vervoeren. Dat is een ruime verdubbeling van de capaciteit, in vergelijking met de oude 2-persoonslift. Dit zijn de andere feiten over de Kapauns lift in de Zillertal Arena:

  • Soort lift: stoeltjeslift met weerkap en stoelverwarming
  • Aantal personen per lift: 8
  • Hoogte dalstation: 1901 meter
  • Hoogte bergstation: 2500 meter
  • Lengte traject: 1936 meter
  • Hoogteverschil: 599 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: 7:10 minuten
  • Capaciteit: 3000 personen per uur

Wintersporten in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is een van de grootste skigebieden van het Zillertal. Het gehele skigebied bestaat uit 150 km aan pistes, 52 liften en 31 hutten en restaurants. Genoeg keuze dus! Wat dit gebied zo bijzonder maakt? Dat zijn onder andere de moderne liften, gezellige wintersportdorpen en goede faciliteiten voor kinderen. Binnen de Zillertal Arena is er veel variatie. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een familiebestemming, dan kun je het beste naar Königsleiten. Maar ben je meer van de gezelligheid en après-ski, dan is Gerlos perfect voor jou. Zo vind je zeker een dorp dat bij je past!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zillertal Arena.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in