Nieuwsalert per mail ontvangen

Genoeg sneeuw met de kerst of niet?

Het is elk jaar weer spannend of er tijdens de kerstvakantie genoeg sneeuw ligt in de Alpen. We zitten dan ook al weken lang de sneeuwbeelden te volgen en te smachten naar nieuwsberichten waarin wordt aangegeven dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de sneeuwcondities. De afgelopen dagen is het ideaal wintersportweer geweest, maar eigenlijk net te warm. Gaat dit hogedrukgebied stand houden of kunnen we rekenen op sneeuwval de komende week?

Sneeuwcondities OostenrijkDe foto’s met strak blauwe lucht en witte pistes hebben we meerdere keren langs zien komen op het internet. Het ideale skiweer zou je zeggen, maar laten we eerlijk zijn, het liefste hebben we deze omstandigheden in de vakantieperiodes. De temperaturen waren dan ook boven het vriespunt wat we eigenlijk liever niet hebben in deze tijd van het jaar. Laat het van eind november tot 19 december flink sneeuwen, laat de zon twee weekjes volop schijnen en dan mag de sneeuwval weer van zich laten horen. Jammer genoeg heeft zich dit scenario niet voorgedaan en zal de kerstvakantie (zoals het er nu uit ziet) niet alleen maar zon met zich meebrengen.

Pistes zijn er klaar voorGelukkig is de temperatuur momenteel tot in het Midden Oosten weer onder de nulgrens gedaald waardoor Koning Winter de komende dagen zijn inhaalslag kan gaan maken. De witte piramides die meerdere keren op het nieuws verschijnen zijn hier het bewijs van geweest. Een historisch moment, wat in 100 jaar niet heeft plaatsgevonden.

De voorspellingen geven aan dat het donderdag en vrijdag sneeuwval vanaf de 400 meter de Alpen zal gaan betreden. Hierbij zal Oostenrijk in het begin rekening moeten houden met regen, maar dit zal vrijdag gaan veranderen in sneeuw. Zondag zal het weer wat warmer gaan worden. Of de zon veel zichtbaar gaat zijn is nog maar de vraag. Het lijkt erop dat guur weer en wind de overhand gaan hebben en dat de zon zijn uiterste best moet gaan doen om het wolkendek te doen verdwijnen.

Het is lastig te voorspellen wat het weer gaat doen, omdat verschillende weermodellen andere waarden laat zien. Ondanks dit  gegeven lezen wij over op het internet dat ‘weergoeroes’ redelijk optimistisch zijn over de condities die ons te wachten staan.

De komende week gaat spannend worden. Een week waarin de laatste voorbereidingen getroffen gaan worden en waarin veel Nederlanders zullen gaan vertrekken naar de prachtige witte bergen. Heerlijk vooruitzicht om straks te genieten van de kerstperiode in de Alpen. Laat deze week maar snel voorbij gaan, want wij zitten met onze gedachten al in de auto!

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in