Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gaststeden WK skiën 2029 en 2031 bekendgemaakt

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Internationale Ski Federatie (FIS) heeft de gaststeden voor de Alpine Wereldkampioenschappen van 2029 en 2031 aangekondigd. Dit nieuws kwam naar buiten tijdens het 55ste congres van de federatie, dat plaatsvond in Reykjavik, IJsland.

Narvik 2029

Narvik in Noorwegen zal de gastheer zijn van de kampioenschappen in 2029. Dit kleine stadje in het noorden van Noorwegen wist de meerderheid van de stemmen te winnen tijdens de eerste stemronde, met een uitslag van 11 tegen 8 stemmen, waarbij het Italiaanse Val Gardena en Soldeu uit Andorra ook in de running waren. Soldeu kreeg slechts één stem. Narvik is bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke schoonheid en uitstekende ski-omstandigheden, wat het een ideale locatie maakt voor zulke prestigieuze wedstrijden. Bij het Nederlandse publiek is de bestemming niet echt bekend.

Val Gardena 2031

Voor de kampioenschappen van 2031 heeft Val Gardena, Italië, de voorkeur gekregen. In de tweede stemronde versloeg Gröden de competitie met 14 tegen 6 stemmen. Gröden, gelegen in de Dolomieten, is een bij Nederlanders bekend wintersportgebied dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen. De regio heeft een rijke historie in het alpineskiën en heeft eerder meerdere internationale competities gehost.

Belangrijk voor de regio

Deze beslissingen zijn belangrijk voor de betrokken regio’s, omdat ze niet alleen een kans bieden om de wereldtop in het alpineskiën te ontvangen, maar ook aanzienlijke economische en culturele voordelen met zich meebrengen. Grote sportevenementen zoals deze stimuleren toerisme en lokale economieën, en bouwen de internationale reputatie van de gaststeden verder uit.

Volgende WK’s in Saalbach en Crans-Montana

De volgende alpine skiwereldkampioenschappen zullen plaatsvinden in februari in Saalbach-Hinterglemm, met Crans-Montana in Zwitserland als gastheer in 2027. Elk van deze kampioenschappen biedt een platform voor atleten om op het hoogste niveau te concurreren en bevordert de sportieve geest en internationale samenwerking in de skiwereld.

Lees ook: dagtickets voor Saalbach binnenkort verkrijgbaar in beperkte oplage

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in