Nieuwsalert per mail ontvangen

Galtür wordt allergiebestendige vakantiebestemming

Foto: Galtür

Wintersportredacteur

Galtür mag vandaag als eerste plaats in Oostenrijk het zegel van de Europese Stichting voor allergie-onderzoek in ontvangst nemen. Galtür wil zich in de toekomst in toenemende mate profileren als een bestemming voor mensen met allergieën.

Accommodatie

Waar de gemeente op 1600 meter al een rustgevende omgeving voor astmapatiënten en mensen met allergieën opzich is, zijn ook twintig accommodaties, restaurants, een bakker en de supermarkt voorbereid op de komst van gasten die allergisch zijn voor huisstof, huidschilfers van huisdieren of stuifmeel. Ook met voedselintolerantie wordt rekening gehouden.

Zo bieden bedrijven speciaal uitgeruste kamers of speciaal gelabeld voedsel. Op deze manier kunnen mensen met allergieën genieten van een vakantie zonder klachten.

Toekomst

Het zegel van de Europese Stichting voor allergie-onderzoek wordt toegekend aan producten, diensten en gemeenschappen die zich volledig hebben aangepast aan de specifieke behoeften van mensen. Nu Galtür zich heeft weten te ontfermen over het zegel, is de toekomstfocus voor de gemeente om een allergiebestendige gezinsbestemming te worden.

Marketingstunt?

In het algemeen is de blootstelling aan allergische prikkels op bergniveau al een stuk minder dan op zeeniveau. Boven de 1000 meter komt de bekende huisstofmijt al bijna niet meer voor. Waar de allergische gasten nu kunnen genieten van een vakantie zonder klachten, hebben ook de lokale bewoners geen last meer van de geluidsoverlast. Niezende vakantiegangers zijn nu verleden tijd!

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in