Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gaißau-Hintersee sluit skiseizoen eindelijk af met goede cijfers

Wintersportredacteur

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden in deze bizarre coronawinter. Na meerdere faillissementen en verschillende eigenaren, kon het skigebied Gaißau-Hintersee deze winter eindelijk weer open. Door het warme weer van de afgelopen dagen is het skiseizoen inmiddels voorbij, maar wel eindelijk met goede cijfers.

Ondanks de coronasituatie heeft het skigebied dit seizoen een omzet van meer dan 1 miljoen euro gerealiseerd. Een mooi resultaat na al die jaren!

Tevreden

Even leek het erop dat Gaißau-Hintersee ook deze winter niet open zou gaan. De nieuwe eigenaren hadden grootse plannen, maar een belangrijke landeigenaar hield alles tegen. Gelukkig kon het skigebied, na jaren gesloten te zijn geweest, uiteindelijk toch open. Woordvoerster Nina Brandauer laat aan ORF.at weten zeer tevreden te zijn over het afgelopen skiseizoen. “Er waren veel bezoekers, zelfs doordeweeks. Op piekdagen waren er wel 3200 mensen aanwezig in het skigebied!” Naast dagpassen en meerdaagse skipassen zijn er dit jaar ook 1200 seizoenskaarten verkocht. Een mooi resultaat. “De exacte omzet moet nog worden berekend, maar die is sowieso meer dan 1 miljoen euro!” aldus Nina.

Toekomst verzekerd?

De toekomst van Gaißau-Hintersee is nog niet voor de volle 100% zeker. Volgens één van de nieuwe eigenaren, Berthold Lindner, heeft de lastige landeigenaar nog steeds geen handtekening onder de pachtovereenkomst gezet. Maar, hij heeft ook niet officieel geweigerd of iets toegezegd. Dit blijft dus nog even spannend. Alle andere betrokkenen willen er in ieder geval vol voor gaan. Dit seizoen waren er veel vrijwilligers werkzaam in het skigebied, met als doel het weer levensvatbaar te maken. De Salzburger Alpenvereniging heeft al aangegeven in de toekomst nauw met de exploitanten samen te willen werken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in