Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gaat het warmtefront roet in het eten gooien?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De sneeuwcondities zijn op dit moment zo goed, dat skigebieden signalen naar buiten brengen dat de deuren waarschijnlijk eerder open gaan dan gepland. Zo publiceerden wij gisteren al een artikel dat dit weekend Val Thorens, Tignes en Val d’Isere gaan openen vanwege de goede condities. Allemaal tekens dat een goede seizoensstart bijna niet meer fout kan gaan, maar toch zijn er meteorologen die aangeven dat er een warmtefront richting de Alpen komt. Reden voor paniek?

Dit weekend is er nog niks aan de hand. Het gaat nog flink sneeuwen en de wind zorgt voor onstuimige weersomstandigheden. Het blijft dit weekend ook overdag nog flink koud met temperaturen die schommelen tussen de 0 en -4 graden. Dit in combinatie met neerslag zorgt logischerwijs voor verse sneeuw. Ook de sneeuwkanonnen kunnen hierdoor op volle toeren hun gang gaan en zorgen voor een heerlijke basislaag. Toch gaat het volgende week even spannend worden.

Als voorbeeld nemen we Gerlos, waar je dit weekend nog winterse temperaturen ziet, maar waar het volgende week warmer wordt.

Gerlos weersvoorspelling

Vanaf zondag zie je dat de temperatuur overdag weer boven de nulgraden grens gaat uitkomen. Geen reden voor paniek, want de lucht blijft droog waardoor de sneeuw er weinig last van gaat hebben. Hierdoor kunnen naar alle waarschijnlijkheid veel  sneeuwkanonnen gewoon hun gang blijven gaan. Dit alleen dit weekend ,want daarna gaan de temperaturen wel iets te hoog. Tot dat onze grootste kindervriend zijn verjaardag gaat vieren.

Op 5 december, de verjaardag van Sinterklaas, zie je dat de temperatuur ook overdag flink daalt en de seizoensstart voor veel skigebieden nauwelijks in de problemen gaat komen. Uiteraard is dit een voorspelling die vrij ver vooruit is, maar zoals het er nu uitziet gaan we een goede seizoensstart tegemoet. Vanwege de droge lucht en de zon die in december nog weinig kracht heeft, blijft de sneeuw in goede kwaliteit en lijken we ons geen zorgen te hoeven maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in