Nieuwsalert per mail ontvangen

Gaat het ooit nog sneeuwen in skigebied Mt. Baker?

Moeder natuur is de afgelopen jaren niet voor alle skigebieden vriendelijk geweest. We hebben het afgelopen seizoen in de Europese skigebieden ook meegemaakt dat de start van het seizoen niet heel soepeltjes verliep door de uitblijvende sneeuwval. Gelukkig wordt dit gedurende het winterseizoen helemaal goed gemaakt, maar dat is niet voor elk skigebied het geval. Uitblijvende sneeuwval tijdens het hele seizoen zorgt voor grote zorgen bij skigebieden en zorgt er voor dat er serieus nagedacht moet worden over alternatieve oplossingen. Eén van deze oplossingen is het staken van de activiteiten, omdat het simpelweg te kostbaar is. Zonder sneeuw ben je als skigebied tenslotte niks waard voor het toerisme dat opzoek is naar pistes. Dit is het geval in Mt. Baker waar het dit seizoen wederom is uitgelopen op een enorme deceptie. 

Dyrlandproductions heeft goed gekeken naar de gevoelens die vrijkomen bij de mensen die leven van het skigebied. Het is duidelijk dat zij ook voor komend seizoen veel zorgen hebben over de sneeuw. De muziek en geluidsfragmenten maken de bovenstaande video indrukwekkend en zorgt er voor dat de boodschap duidelijk aan komt.

Met deze video proberen zij duidelijk te maken dat we zuinig moeten zijn met de natuur. Het zou toch verschrikkelijk zijn als we over een aantal jaar niet meer kunnen skiën vanwege de uitblijvende sneeuwval. Met de bovenstaande video proberen zij meer aandacht te creëren voor Protectourwinters.com. Een mooi initiatief waar wij als wintersport fanatiekelingen allemaal achter moeten staan!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in