Nieuwsalert per mail ontvangen

Functie compressiekousen tijdens de wintersport

Het ergste wat je tijdens wintersport kan overkomen is het hebben van koude voeten. De voornaamste redenen van het hebben van koude voeten is dat de voeten niet genoeg voorzien worden van zuurstofrijk bloed en dat het vocht niet goed wordt afgevoerd. Dit kan komen door afklemmende skischoenen, maar ook door sokken die een slecht ademende functie hebben. Het hebben van goede skisokken is daarom van essentieel belang. Om de doorbloeding van de kuiten en voeten tijdens de wintersport te bevorderen kunnen compressiekousen een grote toegevoegde waarde zijn.

De kousen zorgen er voor dat de doorbloeding van de voet en kuitspieren gestimuleerd worden. Daarnaast zorgt de sok voor extra stabiliteit aan het spierweefsel en de pezen in de onderbenen. De spiercellen worden hierdoor voorzien van meer energie in de vorm van zuurstof. Daarnaast zorgt de sok er voor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Vaak wordt een sportcompressiekous verward met een steunkous. Wat is nou het verschil tussen een steunkous en een sportcompressiekous? De compressiekousen worden gemaakt door CEP, de sportafdeling van Medi (fabrikant van therapeutische elastische kousen). De sportcompressiekousen zorgen voor minder druk dan de voorgeschreven steunkous. Hetcomfort is uiteraard groter en de compressiekous zorgt voor betere ventilatie dan de steunkous.

De blessures die hierdoor kunnen voorkomen worden zijn:

  • Kramp tijdens het skien of snowboarden:
  • Zweepslag
  • Shin-splint
  • Oedeem
Voor meer informatie over de sportcompressiekousen, ga naar: www.sportcompressiekousen.nl 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in