Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Frans skigebied genoodzaakt gesloten te blijven voor zomerskiën

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Hoewel het inmiddels juni is en de meesten niet meer bezig zijn met wintersport, zijn er nog altijd skigebieden waar je ook kunt zomerskiën. Het Franse Val d’Isère is daar één van. Doorgaans kun je hier in de maanden juni en juli nog volop van de pistes op de gletsjer genieten. Behalve dit jaar. Door de slechte sneeuwcondities en warme temperaturen is het Franse skigebied genoodzaakt gesloten te blijven voor het zomerskiseizoen.

Zomerskiën in Val d’Isère onmogelijk dit jaar

Het Franse Val d’Isère deelt een skigebied met het nabijgelegen Tignes en telt ’s winters ruim 300 km aan pistes. Het gebied reikt tot bijna 3500 meter hoogte en dankzij onder andere de gletsjer Pisaillas kan er daarom doorgaans ook ’s zomers worden geskied. Tot dit jaar dus, want de huidige condities laten het openen van de pistes dit jaar niet toe. Doordat het afgelopen winter te weinig gesneeuwd heeft en de temperatuur in de maand mei te hoog was, zijn de huidige condities niet goed genoeg om de pistes op de Pisaillas veilig te kunnen openen. Zomerskiën in Val d’Isère is daardoor dit jaar onmogelijk en het gebied blijft voor skiërs en snowboarders helaas gesloten.

In Tignes kan er overigens nog wel worden geskied. De 20 km aan pistes op de Grande Motte gletsjer zijn geopend van 18 juni tot en met 31 juli, mits de sneeuwcondities het toelaten.

Hier kun je wel de pistes op

Wie niet kan wachten tot de winter en deze zomer toch nog de pistes op wil, hoeft niet getreurd te zijn. Er zijn genoeg andere plekken waar je wel op de latten kunt staan deze zomer. Zo is het Italiaanse skigebied Stilfser Joch afgelopen zaterdag geopend en kun je hier zelfs alleen ’s zomers terecht. Ook op de Kitzsteinhorn in Kaprun kan er nog tot half juli geskied worden en de Hintertuxer Gletscher in het Oostenrijkse Zillertal en het Matterhorn Glacier Paradise in het Zwitserse Zermatt sluiten zelfs helemaal nooit.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in