Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Frans langlaufgebied neemt afscheid van alle sneeuwkanonnen

Langlaufen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Om wintersporters het hele seizoen van goede sneeuwcondities te laten genieten, investeren de meeste skibestemmingen volop in kunstsneeuwinstallaties. Oude sneeuwkanonnen worden vervangen en de aantallen uitgebreid. Behalve in Gap Bayard. De populaire langlaufbestemming in de Hautes-Alpes heeft afscheid genomen van alle sneeuwkanonnen en werkt vanaf nu alleen nog maar met 100% natuursneeuw.

100% natuursneeuw

Vanwege economische en ecologische redenen heeft langlaufgebied Gap Bayard besloten afscheid te nemen van alle sneeuwkanonnen. Het produceren van kunstsneeuw kost het gebied zo’n € 60.000,- per jaar en dat is teveel geld om te kunnen blijven bestaan. Ook met oog op het milieu en klimaatverandering is het een hele begrijpelijke beslissing. Iets wat vaste gasten heel erg weten te waarderen en waar het gebied ontzettend trots op is.

Uitdaging

Een uitdaging wordt het wel. Gap Bayard was altijd van eind december tot begin maart geopend, maar wel dankzij kunstsneeuw. Nu er geen sneeuwkanonnen meer draaien, kan het zijn dat het gebied niet het hele seizoen open kan. Aan France 3 Regions laat Benjamin Faivre van de Gap Bayard Skiclub weten de beslissing te begrijpen, maar hij laat weten dat het wel een uitdaging wordt. Bij onvoldoende sneeuw moet er worden uitgeweken naar andere langlaufbestemmingen in de buurt. Dat kan natuurlijk prima, maar het liefst is hij aanwezig in zijn favoriete resort.

Langlaufbestemming Gap Bayard

Het plateau van Gap Bayard ligt zo’n 7 km ten noorden van de Franse stad Gap, in de Hautes-Alpes. Hier op een terrein van ongeveer 250 hectare, op een gemiddelde hoogte van 1250 meter, kunnen sport- en natuurliefhebbers het hele jaar door allerlei activiteiten ondernemen. Met ruim 50 km aan loipes, voor zowel de klassieke als skating stijl, is Gap Bayard een geliefde langlaufbestemming. Er zijn loipes van verschillende niveaus en bij de skischool L’école de Ski de GAP BAYARD worden lessen aangeboden. Gewoon skiën of snowboarden kun je er niet, maar er zijn wel prachtige routes op sneeuwschoenen mogelijk en ook rodelen behoort tot de mogelijkheden. Wil je wel de latten op? Dan kun je uitwijken naar Station de Laye, dat op zo’n 4 km afstand ligt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in