Nieuwsalert per mail ontvangen

FOTO-UPDATE: Pistenbully’s ingezet bij wegwerkzaamheden in Ischgl

Je zou denken dat pistenbully’s in de zomer mogen uitrusten. In de meeste skigebieden is dat ook zo en staan ze zomer’s vooral in de garage en wordt er onderhoud gepleegd. Toch kunnen de machtige machines ook op andere manieren gebruikt worden. Dat blijkt maar weer uit deze foto’s van het Pisten Team Samnaun/Ischgl.

Pistenbully is niet alleen pistenbully

Veel wintersporters kennen de pistenbully enkel als machines die met sneeuw schuiven en de piste prepareren. In de loop der jaren zijn de machines echter uitgegroeid tot alleskunners. Het merk Pistenbully heeft tegenwoordig ook niet meer alleen pistenbully’s voor in de sneeuw in het assortiment, maar je kunt er bijvoorbeeld ook machines kopen die grasmaaien, asfalt verplaatsen of oogsten. Onder de andere merknamen BeachTech en PowerBully worden daarnaast ook machines speciaal voor op het strand en voor in de bouw gemaakt. Dat zijn in principe dezelfde machines als in de sneeuw gebruikt worden, maar dan met wat andere gereedschappen en banden.

Pisten Team Ischgl Samnaun aan het werk

Het Pisten Team Ischgl Samnaun dat deze foto’s maakte is het team dat verantwoordelijk is voor het prepareren van de pistes in het skigebied van Ischgl. Op Facebook hebben ze hun eigen pagina, waar ze hun werkzaamheden laten zien. Super interessant om te volgen! Deze week zijn ze niet in de sneeuw bezig, maar met de weg.

Toch vreemd

Alhoewel het voor het Pisten Team normaal is om ook in de zomer werkzaamheden te verrichten met de machines, blijft het voor ons toch wat vreemd om naar te kijken. Het is net alsof je een boot over straat ziet rijden. Ach, overal kun je aan wennen. Wellicht zien we binnenkort in Nederland ook wel machines van GreenTech zoals hieronder, als die niet al gebruikt worden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in