Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FIS maakt World Cup kalender alpineskiën 2024/2025 bekend

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het skiseizoen is voorbij, maar toch is men al druk bezig met komende winter. Zo ook de FIS, de internationale ski- en snowboard federatie. De voorlopige World Cup kalender voor seizoen 2024/2025 is bekendgemaakt en er zijn een aantal opvallende wijzigingen bij het alpineskiën. In dit artikel nemen we ze met je door.

Voorlopige World Cup kalender alpineskiën 2024/2025

Kun jij niet wachten tot World Cup seizoen 2024/2025 van start gaat? Noteer de volgende data dan maar snel in je agenda. Gisteren heeft de FIS de voorlopige kalender van het alpineskiën bekendgemaakt. De heren reizen komend seizoen af naar twintig bestemmingen en de dames doen er nog eentje extra aan. Uiteraard zijn eventuele wijzigingen onder voorbehoud. Hier kun je alle data van de World Cup kalender bekijken en houden we ook alle wijzigingen bij ›››

Hoogtepunt: WK in Saalbach

Hoogtepunt op de World Cup kalender is het WK alpineskiën, dat van 4 t/m 16 februari 2025 plaatsvindt in Saalbach. Bij de wereldkampioenschappen nemen zowel de heren als de dames het tegen elkaar op en daarbij komen alle onderdelen aan bod: slalom, reuzenslalom, super G, afdaling en teamcombinatie. Het WK vindt elke twee jaar plaats en de voorbereidingen zijn in volle gang. Hier kun je het programma en meer details van het WK alpineskiën in Saalbach bekijken ›››

Super G terug naar Kitzbühel

Jaarlijks hoogtepunt op de World Cup kalender zijn de Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel. Zowel op de legendarische Streif als Ganslernhang nemen de heren het op verschillende dagen tegen elkaar op. De Streif, met een hellingspercentage tot wel 85%, behoort tot de meest uitdagende pistes van het World Cup circuit. Wedstrijdskiërs behalen hier snelheden van wel 150 km/u en maken sprongen van wel 80 meter.

Na een pauze van enkele jaren is de Super G terug op het programma. Zoals je laatst al kon lezen, was er vooral vanuit de atleten best wel wat kritiek op de World Cup kalender. Onder andere over het skiën van twee wedstrijden in twee dagen in dezelfde discipline. In Kitzbühel komend seizoen dus geen twee afdalingen en een slalom, maar een slalom, super G en afdaling.

Geen World Cup meer in Zermatt/Cervinia

Qua bestemmingen zijn er best wel wat wijzigingen doorgevoerd. Zo strijden de heren komend seizoen ook in Levi en hebben de dames onder andere Gurgl en Semmering als nieuwe bestemmingen. De World Cup wedstrijden in Zermatt/Cervinia zijn van de kalender gehaald. Vanwege verschillende omstandigheden moesten wedstrijden van de afgelopen twee seizoenen worden gecanceld en daarom is besloten deze locatie van de kalender te halen. Andere locaties die je in 2024/2025 niet meer terugziet zijn onder andere Chamonix, Bansko, Soldeu, Aspen en Altenmarkt-Zauchensee.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in