Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Profskiërs uiten kritiek op volle World Cup kalender

Ski World Cup agenda

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Twee dagen achter elkaar een afdaling in Kitzbühel? Dat is geen optie meer volgens profskiërs die deelnamen aan een ‘geheime’ meeting. De skiërs spraken samen, zonder trainers en zonder vertegenwoordigers van FIS, over de huidige wedstrijdkalender en kwamen tot de conclusie dat er echt dingen moeten veranderen. Dat heeft de internationale skibond FIS bevestigd, meldt de Oostenrijkse krant Tiroler Tageszeitung.

Geheime meeting

De beste skiërs ter wereld in de snelheidsonderdelen hebben volgens FIS in het geheim een meeting met elkaar gehad, waaruit een paar belangrijke punten naar voren zijn gekomen. De FIS heeft daarna al de eerste gesprekken met de skiërs gehad en kan een aantal uitdagingen voor de komende seizoenen al noemen. Eigenlijk was de bedoeling dat de uitkomsten pas na het finaleweekend van de World Cup bekend zouden worden, maar zo geheim is de meeting dus niet gebleven.

Kritiek op World Cup kalender

De atleten hebben samen hun kritiek op de World Cup kalender gegeven. Zij laten weten het niet wenselijk te vinden om twee wedstrijden in dezelfde discipline twee dagen achter elkaar te skiën, zoals in Kitzbühel en Wengen het geval was. Het risico op blessures vinden ze te groot. Niet alleen de skiërs, maar ook de chef-trainers zijn zijn het hierover eens. Maar dat is niet het enige commentaar dat er op de kalender is. Ook willen ze geen wedstrijden meer in de herfst in Zermatt-Cervinia, die al twee jaar zijn afgezegd vanwege het slechte weer en sneeuwgebrek.

Minder wedstrijden

De skiërs en trainers zijn eensgezind als het over het aantal wedstrijden gaat. Zij hebben liever minder wedstrijden met meer prijzengeld en kiezen dus liever voor kwaliteit dan kwantiteit. Op die manier kunnen de atleten iets meer rust krijgen tussen de wedstrijden in en wordt de kans op blessures volgens hen kleiner.

Afwachten

Of er snel iets aan de FIS kalender gaat veranderen, is de vraag. Het gaat er immers om veel geld en er spelen veel politieke belangen. De tijd zal het uitwijzen, maar dat er iets moet veranderen lijkt duidelijk. De FIS laat overigens weten dat ze het gerechtvaardigd vinden dat de atleten meepraten over de kalender. Zij moeten immers de wedstrijden skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in