Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Geen World Cup wedstrijden meer in Zermatt/Cervinia

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Volgens de laatste berichten staat de World Cup Matterhorn in Zermatt/Cervinia niet meer op de FIS wedstrijdkalender van 2024/2025. Zowel dit seizoen als het seizoen ervoor werden de wedstrijden afgelast door verschillende omstandigheden. De tegenslagen zijn de reden voor de nieuwe beslissing van de FIS en skiverenigingen in Zwitserland en Italië.

Geen World Cup Matterhorn meer

Het weer zorgde dit wedstrijdseizoen voor verschillende afzeggingen op de World Cup kalender. De ene keer viel er teveel sneeuw en waaide het hard, de andere keer regende het en was het te mild. Zo werd ook de World Cup in Zermatt/Cervinia afgelast bij zowel de dames als de heren vanwege teveel wind. Sinds het ontstaan van deze nieuwe wedstrijdlocatie heeft er nog geen enkele officiële wedstrijd plaatsgevonden. Ook tijdens seizoen 2022/2023 gooide het weer roet in het eten. Toen sneeuwde het te hard.

Zondag is de knoop doorgehakt: ook in de nabije toekomst zullen er geen World Cup wedstrijden meer plaatsvinden in het skigebied. Dit heeft de FIS samen met de skiverenigingen van Zwitserland en Italië besloten. Dit zorgt voor een vervelend einde van dit nieuwe project met een grensoverschrijdende wedstrijd. De beslissing is genomen in overleg met de skiërs en verschillende andere verantwoordelijken.

Later in het seizoen ook niet mogelijk

Even werd er nog gediscussieerd over het verschuiven van de wedstrijd van november/oktober naar maart/april. Echter, dit is voor de regio geen optie. Later in het seizoen is het skigebied aan de Italiaanse en Zwitserse kanten vaak snel volgeboekt. Er is simpelweg geen ruimte om in deze periode ook nog een groot evenement te organiseren.

Misschien in de toekomst?

De optie blijft open voor Zermatt/Cervinia als wedstrijdlocatie voor de toekomst. Het skigebied is zeer hooggelegen en ontvangt doorgaans erg veel sneeuw. Om die redenen is het een aantrekkelijke locatie. Ook de reputatie van Zermatt en de infrastructuur in de regio bieden veel kansen. Wie weet, wordt er in de toekomst nog eens een poging gedaan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in