Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FIS annuleert World Cup Garmisch-Partenkirchen vanwege ongunstige sneeuwomstandigheden 

Wintersportredacteur

Dit weekend zou de World Cup alpineskiën plaatsvinden in Garmisch-Partenkirchen. De afdaling voor de vrouwen stond op het programma. Helaas heeft de FIS (Fédération Internationale de Ski) deze World Cup af moeten lassen vanwege de slechte sneeuwomstandigheden.

Te mild

De evenementen zijn geannuleerd vanwege de te hoge temperaturen in Garmisch-Partenkirchen. Het is veel te mild voor de tijd van het jaar, waardoor de sneeuwcondities ongustig zijn. Hierdoor heeft de FIS de downhill wedstrijden van de vrouwen moeten geschrappen. De FIS heeft nog een poging gedaan tot het vervangen van de wedstrijden en deze op dezelfde data elders in te plannen. Echter, is dat niet geslaagd vanwege het tijdgebrek.

Wat nu?

De wedstrijden worden niet verplaatst, dus dat betekent dat de vrouwen zullen moeten wachten op het volgende evenement. Deze vindt plaats in het weekend van 16 februari in Crans Montana, Zwitserland. De wedstrijd zal bestaan uit twee afdalingswedstrijden en een Super-G. De wedstrijd die is afgelast is de enige die vanwege een gebrek aan pistecondities is afgelast dit seizoen.

Lees ook: World Cup afdalingen in Chamonix geannuleerd vanwege te hoge temperaturen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in