Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Films & series om in de wintersportstemming te komen

Pak de Pretzels en een glas Spezi erbij en kijk vanavond naar een film of serie over wintersport! Er zijn tal van indrukwekkende documentaires, leuke speelfilms en interessante series waarin wintersport centraal staat. Ideaal om mee in de stemming te komen of om ’s avonds in het appartement te bekijken. Achteroverleunen en genieten van heerlijke wintersportbeelden! 

Eddie the Eagle (2016)

Eddie the Eagle vertelt het levensverhaal van de Engelse schansspringer Eddie Edwards, die droomt van Olympisch goud. Na in andere sporten geen succes te hebben behaald, richt hij zich op schansspringen. Tijdens de voorbereiding leert hij de rebelse Bronson Peary kennen, een Amerikaanse ex-kampioen, die hem onder zijn vleugels neemt. Op onorthodoxe wijze wordt Eddie klaargestoomd voor de Olympische Spelen van 1988 in Calgary. Het schansrecord zet hij niet op zijn naam, wel verovert hij de harten van het publiek. 

Te bekijken via Amazon Prime >>>

Streif: one hell of a ride

Het is de gevaarlijkste, de avontuurlijkste en uitdagendste afdaling in het World Cup-circuit. Zelfs de allerbeste skiërs ter wereld staan boven te trillen voordat ze met bizarre snelheden richting Kitzbühel klappen. De award-winnende documentaire over de ‘Streif’ mag niet ontbreken in jouw kijklijst.

Te bekijken via Red Bull >>>

Downhill (2020)

Met deze Amerikaanse komedie kom je die sneeuwdag wel door. Downhill gaat over een familie die op skivakantie naar de Alpen gaat. Vader Pete (Will Ferrell) heeft er bij voorbaat al geen goed gevoel over, maar zijn vrouw Billie (Julia-Louis Dreyfus) weet hem toch over te halen. Het lijkt een heerlijke wintersport te worden, totdat er een lawine naar beneden komt terwijl ze bij een restaurant zitten te eten. Pete weet niet hoe gauw hij zich uit de voeten moet maken, met spanningen binnen het huwelijk tot gevolg. Downhill werd voor het grootste gedeelte opgenomen in het Oostenrijkse Ischgl.

Te bekijken via Amazon Prime >>>

The Horn (2016)

Na het zien van The Horn krijg je nog meer respect voor de bergreddingsdienst. In deze 6-delige serie worden de piloten, artsen, paramedici en berggidsen van Air Zermatt gevolgd. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij de heftige reddingsoperaties en de strijd tussen leven en dood. Er is niks in scene gezet en de beelden zijn soms behoorlijk schokkend. The Horn wisselt rauwe reddingsbeelden af met persoonlijke verhalen vanuit het team. Realistisch, spannend en een must-see voor iedere bergliefhebber.

Te bekijken via Red Bull >>>

Dapter (2019)

Een korte film over de freeride avonturen van drie Nederlandse skiërs in Alaska. Het blijkt een enorme uitdaging om het juiste moment te vinden om mooie afdalingen te maken, maar uiteindelijk wordt er afgedaald van hellingen die de gemiddelde Nederlander niet voor mogelijk houdt.

The Collective (2019)

The Collective laat zien hoe freestyleskiërs tot het uiterste gaan om de meest verbazingwekkende tricks neer te zetten. Ze bereiken overdag de hoogste toppen, tikken ‘s nachts alle rails in de binnenstad aan en skiën (letterlijk) tot ze er bij neervallen. Naast Canada, Finland en Noorwegen speelt The Collective zich ook af in de Alpen. Zowel Leysin, Saas-Fee, Lauterbrunnen en La Clusaz  laten zich van hun mooiste kant zien.

24 UUR IN Webserie

Naast het 24 UUR IN Magazine, is er ook de 24 UUR IN webserie. Presentatoren Miranda en Frank gaan een dag op pad in een skigebied en laten je de omgeving zien. Ze maken kennis met locals en wagen zich aan bijzondere activiteiten. Zo weet jij precies wat je moet doen en waar je moet zijn als je in dit skigebied op wintersport gaat! Ook dit seizoen kun je weer nieuwe afleveringen van 24 UUR IN verwachten. Miranda is in Zwitserland geweest en bezocht daar 9 verschillende skigebieden.

BEKIJK 24 UUR IN

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in