Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Europees weermodel laat midden februari winterse inval zien

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zoals eind vorige week al beloofd, zijn we deze nieuwe week meteen begonnen met het bekijken van de weersvoorspellingen. Zijn de sneeuwkansen aan het einde van deze week nog steeds aanwezig? Of zetten de lenteachtige temperaturen in de skigebieden door? Dit is wat de weerkaarten op dit moment laten zien. Ook hebben we een hoopvolle voorspelling van weerexpert Dominik Jung over een nieuwe winterse inval vanaf half februari!

Lenteachtig op dit moment

Afgelopen weekend was het eerder lente dan winter in de wintersportlanden. De zon scheen volop, de temperaturen lagen bijzonder hoog en hierdoor waren de condities uitzonderlijk. De sneeuw begint meer en meer te smelten, maar wintersporten kan zeker nog. Op hoogte ligt genoeg sneeuw van alle sneeuwdumpen in december en januari. Wees wel voorzichtig op de pistes, dit zijn iets andere omstandigheden dan je misschien gewend bent. In de ochtenden kan het behoorlijk hard zijn op de vers geprepareerde pistes, in de loop van de dag wordt het sneeuwdek warmer en verandert de bovenste sneeuwlaag op sommige afdalingen in pap.

Goed nieuws!

De sneeuwkansen waar we vorige week al over schreven, zijn nog steeds aanwezig! Aan het einde van de week valt er hoogstwaarschijnlijk een dikke laag sneeuw in vooral de Zwitserse Alpen. Op dit moment laten de weerkaarten ook een vlok sneeuw zien voor de hooggelegen gebieden in Oostenrijk en enkele skigebieden in Italië en Frankrijk tot het weekend. De voorspelde sneeuwhoeveelheden zijn veruit het hoogste voor de Zwitserse skigebieden, daar kan alleen op vrijdag al tot 35 centimeter sneeuw vallen. Na vrijdag blijven de sneeuwkansen hoog en kan het in meerdere skigebieden in alle wintersportlanden sneeuwen. De totale hoeveelheden van het hele weekend kunnen oplopen tot zo’n 60 centimeter verse sneeuw. Reken dus op een vlok sneeuw als je van plan bent in het eerste weekend van de voorjaarsvakantie naar de bergen te rijden.

Nog beter nieuws!

Na dit weekend komt er nog een nieuwe koude inval richting West-Europa. Weerexpert Dominik Jung van Wetter.net vertelt in zijn nieuwste voorspelling over een winterse inval. Met zekerheid kan er natuurlijk niets gezegd worden, maar het Europese weermodel laat iets hoopvols zien voor de wintersporters. De temperatuurvoorspellingen vanaf het midden van februari zijn in alle regio’s in de Alpen laag. Wat we kunnen verwachten? Dat het vanaf 12-14 februari tot begin maart nog eens flink kouder wordt, daarbij valt er ook neerslag. Dit betekent als alles meezit: veel sneeuw in de bergen en dus een geweldig tweede deel van skiseizoen 2023/2024.

Wij gaan duimen dat deze voorspellingen uitkomen, jij ook?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in