Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eind volgende week nieuwe sneeuwkansen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren is er in verschillende Oostenrijkse en Zwitserse gebieden en vers laagje sneeuw gevallen op hoogte en dat heeft de pistes goed gedaan. Of er nog meer sneeuw gaat vallen voor de voorjaarsvakantie? De weerkaarten laten op dit moment nieuwe sneeuwkansen zien voor eind volgende week. Net op tijd voordat de eerste vakantieweek aanbreekt!

Vers laagje sneeuw

Gisteren zagen we dikke vlokken op de webcams, vooral in Oostenrijk en Zwitserland. De voorspelde sneeuw is gevallen boven 1200 meter hoogte in verschillende skigebieden. Vooral in de Arlberg regio kwam er een heleboel verse sneeuw uit de lucht. Ook in skigebieden in het Salzburgerland en in de Zwitserse Alpen ligt vandaag een verse deken op de pistes. De gevallen hoeveelheden verschillen tussen de 5 en 20 centimeter op hoogte. Helaas kwam er in de dalen in sommige gebieden ook een drup regen uit de lucht.

Nog meer sneeuw?

Voor nu moeten we nog even geduld hebben tot de volgende sneeuwval. De komende dagen zijn weer erg zacht in de Alpenlanden. In ieder geval tot volgende week donderdag kun je een extra kledinglaagje thuislaten als je op de pistes onderweg bent. De temperaturen kunnen tot boven het vriespunt uitlopen, daarbij trekken er veel wolken over in vooral Oostenrijk en Zwitserland. De zon laat zich ook veelvuldig zien de komende dagen. Door een stevige wind zijn de omstandigheden zeer wisselvallig.

Eind volgende week sneeuwkansen!

Hoe goede nieuws in dit weerbericht zijn de sneeuwhoeveelheden die voor het einde van volgende week voorspeld worden. Op de valreep voor de eerste week van de voorjaarsvakantie kan er vooral in Frankrijk en Zwitserland een flinke laag sneeuw vallen. De hoeveelheden die nu genoemd worden, lopen op tot 30 centimeter verse sneeuw. Ook in de andere wintersportlanden dalen de temperaturen en daar worden we erg blij van! In de Italiaanse Alpen en in Oostenrijk kunnen we voor volgend weekend ook een paar vlokken sneeuw verwachten, kijkend naar de huidige voorspellingen. Hoeveel er precies gaat vallen, dat is nog moeilijk te voorspellen. Bovendien is het afwachten hoe hoog de sneeuwgrens uitkomt. Meer over de sneeuwkansen hoor je gegarandeerd begin volgende week!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in