Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eind november verse sneeuw in de Alpen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De foto’s die wij uit de Amerikaanse skigebieden ontvangen zijn veelbelovend, maar de Alpen moeten jammer genoeg nog even wachten. De warme temperaturen overheersen op dit moment en de zon komt regelmatig om de hoek kijken. Niet de ideale omstandigheden voor een nieuwe sneeuwdump, maar de vooruitzichten beginnen steeds positiever te worden.

Onze Wintersportweerman Hajo heeft er in ieder geval vertrouwen in en geeft aan dat er vanaf de 20e verse sneeuw in de Alpen kan gaan vallen. De warme temperaturen maken dan plaats voor een koufront dat in combinatie met neerslag de groene weides moet gaan omtoveren tot witte sneeuwvlaktes. Verschillende deskundigen voorspelden voor dit jaar een extreem goede winter. Eén van die voorspellers is Sepp Haslinger, die aan de hand van zijn planten bepaalde wat voor winter er voor de deur staat. 

Michiel Vlieland stuurde ons trouwens deze heerlijke foto vanaf de gletsjer in Sölden. Traumwetter!

Het gaat naar alle waarschijnlijkheid niet om een grote dump, maar ook deze voorspelling kan de komende dagen nog veranderen. Zoals het er nu uit ziet gaat vooral de noordkant van de Alpen profiteren van deze weersomstandigheden. Vorig jaar kwam de eerste sneeuwval op 18 november en daarna moesten we wachten tot 18 december. Het kan dus eigenlijk alleen maar beter worden dit jaar, want het ‘billenknijpen’ van vorig jaar maken we liever niet meer mee. 

Vertrouwen houden is het allerbelangrijkste en wij houden jullie op de hoogte van de nieuwe sneeuwdump in de Alpen. Dit doen wij uiteraard naar aanleiding van de weerberichten die de meteorologen de wereld in brengen, waaronder onze vaste Wintersportweerman Hajo.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in