Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste sneeuwval in het Finse skigebied Levi

Wintersportredacteur

Niet alleen in Nederland en de Alpen zijn de temperaturen voelbaar gedaald, ook in Lapland is het fris op dit moment. Het is zelfs zo koud, dat de eerste sneeuwvlokken uit de lucht zijn komen dwarrelen. In de nacht van woensdag op donderdag kleurden de webcams in het Finse skigebied Levi wit. Is dit het startsein van de winter? Wij hopen van wel!

Beelden uit het Finse skigebied Levi

Het is momenteel bewolkt, fris en een beetje wit op de webcambeelden van het bekendste skigebied in Lapland, Levi. Dit is een goed teken, want skiseizoen 2023/2024 komt steeds dichterbij. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in het Finse skigebied in volle gang. Begin oktober opent het skigebied voor het 60ste jubileum. Deze sneeuwval is erg fijn, maar in Levi hebben ze door middel van snowfarming ook een record hoeveelheid sneeuw van afgelopen seizoen bewaard. Zo is er voor het skiseizoen 2023/2024 al een eerste sneeuwlaag die over enkele afdalingen verspreid kan worden. Een indrukwekkende 200.000 kubieke meter sneeuw ligt klaar voor de skiopening op 6 oktober 2023 in Levi.

Het ziet er al een beetje winters uit in Levi, na de recente sneeuwval:

Wat er nog meer bijzonder is aan het 60ste skiseizoen in Levi? Nieuw komende winter is de kunstmatig aangelegde gletsjer en de nieuwe lift Glacier Express. Lees meer ›

Ook sneeuwrijk in de Alpen?

Volgens de huidige voorspellingen kan het vandaag en morgen ook sneeuwen in de Alpen. We houden de webcams scherp in de gaten, om de eerste sneeuwval te spotten. Tot nu toe is het alleen nog maar erg bewolkt. Deze voorspelde sneeuw valt, als de voorspellingen uitkomen, alleen op hoogte. Maar, volgens de huidige voorspellingen kan er op de Kitzsteinhorn tot 30 centimeter sneeuw vallen. In de andere gebieden zijn de hoeveelheden iets minder, maar ook niet mis voor september.

Dit zijn de voorspelde sneeuwhoeveelheden in bekende skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in